Annonce

4. februar 2013 - 23:37

Kære Dansk Erhverv

Kære Dansk Erhverv.

Jeg hedder Leif Donbæk og er en af dem der ville blive ramt af jeres forslag om at fjerne SU'en for studerende der fylder 30 under studiet.

Jeg vil bruge mig selv som case for hvorfor at jeg syntes jeres forslag er uigennemtænkt.

Jeg indrømmer at jeg ikke er gået den direkte vej.

Efter min matematiske studentereksamen fra Frederiksberg Gymnasium i 2003. Begyndte jeg at arbejde fuldtid i den NETTO hvor jeg tidligere havde været deltidsansat - 2 år senere var jeg butikschef, 1 måned inden jeg fyldte 22 og chef for knap 25 medarbejdere, samt med ansvar for en omsætning på ca. 40 mio kr. om året.

Over de næste 4 år var jeg butikschef for en lang, lang række butikker i NETTO, Fakta og døgnNETTO. Dette mens jeg i øvrigt for videreuddannede mig. Nogle gange for egen regning bla. med et par HD fag på CBS og nogle gange for arbejdsgivers regning med en række merkonomfag – derudover har jeg gennemgået en omfattende lederuddanelse + det løse.

Fra 2008 til 2010 fungerede jeg som projektkonsulent og projektleder for  Jobcenter København, Skelbækgade under Beskæftigelses og Integrationsforvaltningen i Københavns kommune, hvor jeg bla. arbejdede med en lang række projekter om at få unge fra udsatte boligområder med lidt skæv baggrund eller straffeattest i arbejde.

Dette var noget, jeg både kendte til, både fordi jeg havde haft en masse af dem ansat i min karriere som butikschef, men også fordi jeg er opvokset i Murergården lige ved siden af Blågårds Plads og indtil jeg var omkring 20-21, vel kunne siges at befinde mig i målgruppen for en udvidet kriminalpræventiv indsats..

Siden da, var jeg selvstændig i lige over 1 år, men nåede frem til at det simpelthen var for besværligt og at jeg skulle bruge for meget tid på for mange ting, jeg var for dårlig til.

Men, så for et par år siden, mødte jeg så en pige der overbeviste mig om at det der med uddannelse, måske også ville være lidt listigt på den lidt længere bane. Efter et fejlskud på Syddansk Universitet på ca. 1 år (med SU), der dog lærte mig hvad jeg ikke skulle. Søgte jeg i marts sidste år ind på Jura og Socialrådgiver på kvote 2 og her i sommers blev jeg optaget på Jura.

I dag er jeg ikke sammen med pigen længere, men jeg har studie job på et advokatkontor i Nordvest, er i gang med 2 semester på Jura og elsker det!

 

Helt opsummerende, så kære Dansk Erhverv:

Jeg har været i arbejde uafbrudt siden jeg var 13, jeg har betalt topskat det meste af mit voksenliv og jeg har ingen ambitioner om at lægge samfundet til last – men jeg mener oprigtigt også at jeg kan bidrage mere til statskassen som advokat, end som ufaglært….

Må jeg ikke få lov til det?

Annonce