Annonce

24. august 2012 - 8:28

Ind i kampen

En ikke overraskende nyhed for de fleste læsere her på Modkraft er, at venstrefløjen har været inde i en turbulent, voldsom udvikling de sidste år.

 

Nyt for en del herinde de er måske, at den også har været fantastisk. Vi er for første gang i moderne tid en del af alle vigtige beslutninger. Det har også krævet en helt ny fokus og en ny tilgang til hvordan vi laver politik. En omlægning der måske har været tydeligst i SF, men også ses i Enhedslisten. En omlægning hvor vi skal sikre at vi har værdierne med. For Danmark har brug for en rød ledelse.

 

Jeg har kæmpet mange år i baglandet for at hjælpe venstrefløjen på vej. Nu er det tid til at træde ud af skyggen og bidrage med alt hvad jeg kan. derfor stiller jeg op til både Folketingsvalget og til det kommende Kommunalvalg i København.

 

Og hvorfor så mig? Jo - Jeg mener, at jeg kan bidrage med en række perspektiver der ofte har svært ved at komme frem på venstrefløjen.

 

Jeg er opvokset på Blåggårds Plads – Nørrebro. Jeg er arbejder uden uddannelse. Jeg har måske ikke haft udsigten fra stilladser og indsigten fra skurvognen, men udsigten er kommet gennem Nettos gule ruder og Indsigten er kommet fra snakken om Ekstra Bladet og BT i frokoststuen. Jeg har prøvet at været chef og medlem af Lederne, jeg har prøvet at arbejde for kommunens beskæftigelsesindsats et par år, og har sågar prøvet at være selvstændig – alle områder jeg i min egen dagligdag føler mangler en stemme på venstrefløjen.

 

Vi i SF og generelt på venstrefløjen skal være skarpere på erhvervspolitikken, på beskæftigelsen og på hvad vi egentligt kæmper for.

 

Vi skal turde sige, at vi er mere interesserede i at sikre ordentlige dagpenge og efteruddannelsesmuligheder til Sosu’en der bliver arbejdsløs, end børnepenge til direktøren! Men vi skal samtidig holde fast i bordet – for hvis man ikke sidder med, bestemmer man intet!

 

Lad mig udfordre jer Modkraft læsere. Det er nu min politik defineres og fintunes. Vil du være med – så skriv endelig forslag til mig nedenfor.

Inden vi når der til, kan jeg måske ridse mine politiske hovedområder op:

 

Politiske hovedområder

Opgør med social dumping
Det er ikke kun i byggeriet, at vi har kæmpe problemer, det er bare dem, der først råbte højt.
Kig på rengøring, erhverskørsel, store dele af detailhandlen eller for den sags skyld IT.

SF skal kæmpe for: ”Danske forhold på danske arbejdspladser" – store dele af de værktøjer vi skal bruge, eksisterer allerede, men bliver ikke håndhævet. SF skal føre an i kampen for, at man ikke skal være hverken ”working poor” eller dø af at gå på arbejde


Beskæftigelsespolitikken
Vi skal udvikle en progressiv beskæftigelsesmodel. En realistisk model, der hjælper dem, der bliver arbejdsløse, men også giver plads til, at sagsbehandleren i jobcenteret kan fokusere på dem, der har størst behov.

Vi skal turde tage de store debatter op og anerkende, at vores system trænger til en seriøs forårsrengøring, med hovedfokus på, hvad der virker og ikke på, hvad der er politisk opportunt. Og så skal vi skille socialpolitikken fra beskæftigelsespolitikken

Offentlig kontraktpolitik
SF har været førende på at få sociale klausuler igennem i de danske kommuner. Vi har vist, at offentlig kontraktstyring gør en forskel – nu skal vi tage det næste skridt. Kommuner, regioner og stat har potentiellet i sig til at være dagsordenssættende for udviklingen af grøn vækst og skabelse af et socialt ansvar i alle virksomheder.

Vi skal turde stille krav og vi skal turde sige højt, at vi hellere samarbejder med en nytænkende socioøkonomisk virksomhed, der tager et socialt ansvar og tænker grøn vækst, end med skatteundragenderen, der importerer social dumping.

 

Bliv frivillig og påvirk venstrefløjen

 

Har du lyst til at hjælpe – så skriv til Leif@aogr.dk

Ellers kan du se mere om hvem jeg er på Stem-LEIF.nu

Eller følge mig på Facebook på: https://www.facebook.com/leif.d.thomsen

 

Vil du bare give mig et godt råd (og nej jeg skifter ikke til Enhedslisten), eller bidrage med vinkler til min politik, så skriv nedenfor

 

Bedste hilsner

Leif

 

Annonce