Annonce

30. april 2012 - 20:59

Hvem skaber splittelse på venstrefløjen?

Min blog i dag er et fælles skriv, skrevet af
Leif Donbæk Thomsen
Næstformand SF Region Hovedstaden

Jens Mandrup Rasmussen
Formand SF-København

Rasmus Rose
Næstformand SF-København

Som man kan læse her, så har Enhedslisten København valgt at smide SF-København ud af 1.maj på Blågårds plads.

Det er vi kede af,  fordi vi igennem hele forløbet har rakt armene ud – lige fra det første møde hvor der i referatet om fælles paroler står:

vi arbejder med paroler, som forener snarere end skiller - i stil med
  - danske lønninger på danske arbejdspladser
  - bilerne ud af byen
  - praktikpladser til alle
  - lokal vinkel fra Rådhuset”

Vi har gang på gang rakt armene ud mod Enhedslisten-København - også da vi blev præsenteret for et paroleultimatum. Her prøvede vi at et skabe forlig, ved at forslå den fælles parole:

”Danske lønninger på danske arbejdspladser – stop social dumping”

Parolen blev afvist med følgende svada:

” Tak for din tilbagemelding. Som nævnt i min mail var der på vores
bestyrelsesmøde ønske om paroler med klare politiske budskaber”

I SF-København mener vi i allerhøjeste grad, at parolen ”Danske lønninger på danske arbejdspladser – stop social dumping” er en klar politisk parole.

Helt fra start ønskede og arbejde vi for et fælles 1. maj arrangement, som forenede venstrefløjen og som lod København vise vejen for et rødere Danmark - akkurat som vi gør på Christiansborg hver dag, hvor vi har et super godt samarbejde med Enhedslisten.

Vi håbede, at Enhedslisten-København som aftalt ville være med til at skabe en fælles kamp- og festdag, med udgangspunkt i venstrefløjens stærkeste bastion på Nørrebro. I stedet står vi endnu engang med en venstrefløj, der fokuserer på hvad der splitter og ikke hvad der samler.

Sidste år oplevede vi det samme: Også dengang blev vi inviteret til fælles 1. maj hvor vi også sagde ja, men hvor det i sidste øjeblik viste det sig, at Enhedslisten-København ikke havde opbakning blandt deres bagland/ungdomsorganisation.

Vi havde håbet, at Enhedslisten København dette år gik til forhandlingerne uden et splittet bagland og at Enhedslisten-Københavns forhandlere faktisk havde mandat til hvad de lovede.

Vi er skuffede. Vi havde håbet på en bred folkelig venstrefløjsmanifestation, der kunne gå med den faglige demonstration til Fælledparken. Vi havde håbet på en stærk markering af, at Socialdemokraterne ikke længere har patent på 1. maj. Vi havde håbet på en markering af, at venstrefløjen står sammen om at skabe forandringer - både på rådhuset, på Christiansborg og i den daglige faglige kamp

Men Enhedslisten-København har valgt en anden vej. De har valgt at isolere sig fra os andre, hvilket er fuldstændig modsat det nære og gode samarbejde, som SF har med Enhedslisten på landsplan.

Vi håber, at Enhedslisten København vil genoverveje deres beslutning til næste år og vælge samarbejdets vej i stedet for, meget symbolsk, igen at splitte arbejderpartierne på arbejdernes internationale kampdag!

Annonce