Annonce

24. august 2009 - 16:35

En lørdag eftermiddag på Blågårds Plads

En ung fyr kommer løbende ned langs Blågårds Plads og forsvinder ind i en port. En gruppe betjente kommer prustende løbende efter ham.

Lidt efter kommer først fyren og bagefter betjentene ud igen. Vi er en god håndfuld der sidder udenfor Kroteket og nyder en sval fadøl i sommersolen.

Da betjentene er lige ud for os bliver de antastet af en anden fyr, der anklager dem for at have slået hans lillebror (som jeg formoder var den unge fyr der flygtede ind i porten lidt tidligere).

Han taler ikke specielt pænt til politiet, men er først og fremmest vred. Betjentene vælger at anholde ham.

Vi rejser os fra vores cafébord og spørger betjentene hvad i alverden de har gang i, og hvorfor de anholder fyren når han ikke har gjort noget. Betjentene bliver befippede, og kommer til at slippe ham løs.

Deres leder beordrer dem til at fange ham igen, hvad der lykkes da han ikke har forladt stedet, og de begynder at trække afsted med ham.

Vi spørger vedholdende og bestemt betjentene hvorfor de anholder ham, når han ikke har gjort noget. Jeg hører ikke at de svarer.

Da de kommer ned til deres biler i Korsgade, beordrer lederen dem til at trække kniplerne.

Efter en del fumlen rundt lykkes det betjentene at få den anholdte ind i en Transit, de svinger kniplerne og skynder sig væk. På det tidspunkt bliver der bagfra kastet bl.a. en plasticskraldespand mod bilerne. Jeg så ingen betjente blive sparket.

Det var ca. hvad er skete om eftermiddagen. Senere på aftenen udartede det så.

Begivenhederne får i dag Brian Mikkelsen (fra det parti mener at burkaer er et større problem end klimaforandringerne) til at kræve nul-tolerance på Nørrebro.

Kære Brian Mikkelsen,

Situationen lørdag eftermiddag eskalerede først da betjentenes gruppeleder – eller hvad fjolset nu var – udviste nul-tolerance overfor en vred beboer.

At du således ikke desto mindre kræver nul-tolerance i en i forvejen presset bydel, fjerner ikke just mistanken om at du er endnu mindre kompetent som justitsminister, end du var som kulturminister.

Og det er immervæk noget.

Annonce