Annonce

17. december 2012 - 16:13

Eivind Kolding skal ha’ buksevand

Occupy er måske i gang med, at gentage den samme fejl som Danke Bank gjorde. Der er grænser for hvad man kan gå i dialog med uden det ser latterligt ud.

Forleden kom det frem at den københavnske del af Occupy-bevægelsen skal til et dialogmøde med Danske Banks ordførende direktør Eivind Kolding. Det virker efter mine begreber meget besynderligt. For hvad kan en Occupy-gruppe i København dog få ud af sådan et møde?

Det står klart for de fleste hvad Danske Bank har gang i. Danske Bank har søsat et længerevarende renvaskningsprojekt. De tager kritikken af bankerne til sig, siger de. Det strategiske spørgsmål må være: Hvad kan Danske Bank tabe ved et møde med Occupy? Eivind Kolding er helt sikkert en sød fyr, der kan smile på billeder eller sige ”det var et konstruktivt møde og vi fik drøftet de forskellige synspunkter”. Men hvad kan få Danske Bank på glatis i en sådan utraditionel situation? Det er svært at se hvad Occupy kan vinde og hvad Danske Bank kan tabe ved et møde.

 

Konfliktløst

Er den københavnske del af Occupy-bevægelsen i gang med, at lave samme pinlige fejltagelse, som Danske Bank gjorde i deres meget omtalte tv-reklame? Er Occupy i gang med at omklamre modstanderen på en så åbenlyst grænseoverskridende måde, at det fremstår pinligt og latterligt?

Tager Occupy til møde i banken og tager ”dialogen” som det er blevet sagt, fremstår Occupy som et noget tandløst dialogprojekt. Danske Banks ide med tv-reklamen var netop at forsøge at viske konflikten mellem bankerne og borgerne væk. Danske Bank forsøger at være på borgernes side. Gør Occupy anstød til dialogen med selveste Kolding, visker Occupy konflikten væk.

 

Konfliktoptrapning

Der er brug for flere konflikter. Og konflikten mellem befolkningen og bankerne er så indlysende skræddersyet til progressiv politik, at det meget muligt er en katastrofe at fremstå som ”dialogvillige”. Ikke mindst fordi der ikke er nogle muligheder for at få noget ved dialogen, andet end en lang næse. Hvad kan Danske Bank tilbyde borgerne?

Hvis jeg skulle til møde med selveste Eivind Kolding ville jeg give ham buksevand. Først derefter kan dialogen starte.

Men måske har Occupy Copenhagen lagt en lille fælde ud for Eivind Kolding og Danske Bank. Måske buksevand. Man har vel lov at håbe.

Annonce