Annonce

24. marts 2012 - 13:01

Alle til Århus!

Hvad vil du dog i Århus?

Er den der demonstration ikke bare noget for tosser fra begge dele af yderfløjene?

Sådan spurgte en god bekendt mig her forrige fredag. Anledningen var, at jeg var endt med at tvangsåbne min udendørs dagligstue's udeservering med en kold tuborg sammen med et par venner. Han fulgte op med at spørge, om jeg ikke var SF’er og at det der med nazister i Århus mest bare var noget bandekrig mellem nogle få ekstremister på hver side.

Vi snakkede en del om det – over en flaskeøl i solen – og jeg gik hjem og tænkte længe over det, han havde sagt. Jeg var ikke enig, og vil her prøve at fortælle lidt om, hvorfor jeg som SF’er også siger ALLE TIL ÅRHUS.

Et par af mine medbloggere har skrevet lidt om demonstrationens kodeks og hvilke spilleregler, der kommer til at være for demonstationen, fra et århusiansk perspektiv her , her og fra et københavnsk venstreradikalt perspektiv her. Så det vil jeg hoppe let og elegant henover, men dog blot konstatere, at der er lagt og til en fredelig, bred og folkelig manifestation Hvad vil jeg så i Århus?

1.

Antifascistisk kamp er ikke bandekrig – det er vigtigt at understrege, at problemerne i Århus rammer bredt. Du er i risikozonen, hvis du er kendt for at have en venstreorienteret holdning, er sort, homo eller bare generelt kommer til at være for tæt på White Pride og andre af de lokale tosser. Det er ikke blot et Århusproblem, når man i Danmarks næststørste by ikke kan gå igennem gågaden om aftenen uden at risikere, at blive overfaldet for sine holdninger eller sit udseende.

2.

Det har ALDRIG virket at tie noget ihjel.

Man kan ikke ignorere sig ud af alvorlige problemer. Det virker ikke. Hverken i et parforhold, på arbejde og slet ikke i antifacistisk kamp. Derfor er det glædeligt, at byrådet i Århus valgte at lave en manifestation. De valgte blot den forkerte dag. Den dag, vi dropper at demonstrere mod fascister, fordi vi er bange for at de vil skabe problemer, så begynder vi at give tab på noget grundlæggende.

3.

”Århusturen” handler ikke om gadekamp, ikke om kamp med politiet eller blokader – det handler om at vise kammerater, der har det noget sværere med muligheden for at ytre sig end os københavnere at vi støtter op.

Det er også derfor, det er dem, der ligger kodekset for demostrationen, for nok er det et nationalt problem. Men når det er Århusianerne, der bliver slået ned 10 minutter efter, at vi har taget bussen mod København igen, så er det dem, der laver reglerne.

4.

Hvis vi som politiske partier bare lader gadeaktivister tage kampen for os, så svigter vi vores ansvar - vi skal sige fra over for politisk vold hver gang!

Derfor har jeg taget min gode ven og formand for SF-København Jens Mandrup under armen og vi tager bussen derover, i øvrigt sammen med en del andre SF’ere og det synes jeg også, at DU skulle tage at gøre.

Der er infomøde på Mandag og ellers kan du tilmelde dig via 31marts@gmail.com det koster 100 kr tur/retur.

Tilmeldingsfristen er  på Tirsdag

Annonce