Annonce

7. oktober 2015 - 11:14

Begår Israel folkedrab i Gaza?

91% af børnene i Gaza melder at have set lemlæstede kroppe ligge i gaderne. Det læste jeg forleden i en rapport om psykologisk traumer blandt børn i Gaza. Rapporten var fra 2009, mener jeg. Efter krigen sidste sommer, meldes det, at over 300.000 børn har brug for akut psykologisk hjælp.

Det er børn, der ikke har lysten til at leve eller til at spise. Børn, der er traumatiserede i en sådan grad, at de har mistet sproget. Børn, der efter en traumatisk oplevelse lider af enormt aggressiv adfærd og pludselige sammenbrud. Disse børn er Gazas fremtid og produkter af politisk valg taget af israelere.

Mens der fortsat meldes om flere sårede og dræbte på Vestbredden, hvor jeg befinder mig, sender jeg en tanke til Gaza, hvor den totale destruktion af folks liv, har nået et ufatteligt niveau. Over 2000 mennesker mistede livet, over 500 af dem var børn. Hundredetusinder mistede deres hjem og grundet den israelske blokade er ikke et hus endnu blevet genopbygget, og folk holdes fortsat på sultegrænsen, da Israel ikke lader den mad ind, som FN og humanitære organisationer mener, bør lukkes ind.

80% af befolkningen overlever kun på nødhjælp og 6 ud af 10 hjem er ikke sikre på hvornår de kan få mad på bordet.

FN melder, at de forventer, at Gaza vil være ubeboelig i 2020. Det er om 5 år. Vel at mærke, hvis vi antager, at Israel ikke vælger, at udføre endnu et angreb på Gaza.

Er der tale om et folkedrab på Gazas palæstinensiske befolkning? Under FNs folkedrabskonvention er det folkedrab, når mindst en af bl.a. nedennævnte handlinger, begås i den hensigt helt eller delvist at ødelægge en af en gruppe:

  • at dræbe medlemmer af gruppen,
  • at tilføje medlemmer af gruppen betydelig legemlig eller åndelig skade,
  • med forsæt at påføre gruppen levevilkår, beregnede på at bevirke gruppens fuldstændige eller delvise fysiske ødelæggelse.

Medlemmer af Gazas befolkning bliver beviseligt dræbt, Gazas befolkning er psykisk destrueret, og ifølge FN er det fængsel, som Gaza er, ikke længere til at leve på om fem år. Der er altså ingen tvivl, at Israels behandling af Gaza på de "objektive faktorer" lever op til de nødvendige krænkelser for, at det kan betegnes som folkemord.                                    

Men for at noget gælder som folkemord, skal der beviseligt være hensigt om folkedrab fra den udøvende part. Under krigen mod Gaza sidste år var regeringsmedlemmer ude og argumentere for, at Gazas befolkning skulle dræbtes, om det så var Gazas mødre eller Gazas børn. Folk gik gennem gaden i Israel under slogannet, dræb araberne, og jeg så selv, hvordan palæstinensere blev tævet på gaden mens politiet så på og kun lejlighedsvist greb ind.

Hvis du også er bekymret for om det, vi ser udfolde sig i Gaza foran en tavs verden, er et folkemord, så hjælp initiativet ”Israeli Genocide?” med at lægge pres for en undersøgelse af sagen. Gå ind på dette hjemmeside og skriv under: http://israelgenocide.com/take-action/

Hver gang en skriver under, bliver der sendt et brev til FNs Special Adviser on the Prevention of Genocide, hvori der kræves en undersøgelse af hvorvidt Israel begår folkemord mod det palæstinensiske folk

Skriv under på: http://israelgenocide.com/take-action/

Annonce