Annonce

27. maj 2016 - 12:14

Anerkendelse af Palæstina: et redskab til forandring

Den 2. stemmes der i folketinget om at anerkende Palæstina som stat. Kun Enhedslisten, Alternativet og SF forventes at stemme for, men der er behov for at vi presser politikerne til at stage stilling imod den israelske apartheidpolitik!

Faktisk var der overvældende flertal blandt både Socialdemokraternes og Radikale Venstres vælgere for at anerkende Palæstina som stat, sidst det blev lavet en meningsmåling om emnet. Men folketingsgrupperne for begge partier er imod. De bør gøres opmærksomme på, hvor vælgerne står i forhold til dette spørgsmål!

Jeg er enig med mange kritikere af anerkendelse af Palæstina i at det ikke kommer til at rykke særligt meget at anerkende dem som land. Det er en diplomatisk manøvre, der vil sende et stærkt signal til Israel om hvor Danmark står i forhold til den israelske politik overfor de besatte områder. Men signaler og symbolpolitik er ikke nok.

Det er også problematisk, at man slår sig fast på grænserne fra '67 og ikke adresserer den massive undertrykkelse, der er af palæstinenserne på inde i den "jødiske" stat. Dette kan undergrave den voksende demokratiske bevægelse, der kæmper for en demokratisk stat i hele det historiske Palæstina, hvor der er lige rettigheder for alle religioner og etniciteter. Det kan også fjerne fokus fra at problemet i Palæstina ikke kun er besættelsen, men også den generelle israelske politik og det massive palæstinensiske flygtninge problem.

Ingenlunde mener jeg helt klart, at vi i Danmark skal stemme for at anerkende Palæstina som stat, da det kan være et redskab for at lægge pres på Israel om at overholde palæstinensernes menneskerettigheder og et redskab til at presse på for en eller anden grad af territorial suverænitet for palæstinenserne over de besatte områder på Vestbredden og i Gaza.

Dette er ikke endemålet! Endemålet kan kun være lige rettigheder og et ophør af den racistiske diskrimination.

Anerkendelse af Palæstina som stat er derimod et redskab. Et redskab kan bruges til den fortsatte kamp for retfærdighed for Palæstina. Meld jer til dette event og vi, at vi er mange, der mener, at vi bør anerkende Palæstina d. 2. Juni. https://www.facebook.com/events/616239121878246/

Annonce