Annonce

21. juli 2014 - 9:57

Aldrig igen folkemord! - erklæring fra Jøder Mod Folkemord

Jews Against Genocide er en bevægelse, der startede som en reaktion på Israels seneste angreb på Gaza. Det hele startede med en mindehøjtidelighed foran holocaustmuseet i Jerusalem, og er senere blevet til aktioner i Israel, Spanien, Sverige, New Zealand og Danmark og grupper er under opstart i London og flere steder i USA. Her er erklæringen, der startede det hele, i dansk oversættelse:

Vi, Jews Against Genocide, tog til Yad Vashem, som er mindestedet for det folkemord, der blev begået mod jøderne, for at mindes de palæstinensiske børn, som nu dør i et folkemord begået af jøder.

Med os bragte vi dukker som symbol for børnene i Gaza, og prøvede at bringe et glimt af den rædsel, som Gazas befolkning oplever, til Israels trappesten. Vi ønsker at vise Israel og verdenen den absurde virkelighed, som er at et folkemord bliver brugt til at retfærdiggøre et andet.

Vi inviterer folk fra hele verden, der føler som os, til at slutte sig til os i vores opråb ved at udføre lignende protester foran israelske ambassader og konsulater verden over.

Ligesom vi ærer de mennesker, som blev myrdet for syv årtier siden i Europa, fordi de var jøder, er vi her for at ære de mennesker, som i dette øjeblik bliver myrdet, fordi de hører til den oprindelige befolkning i dette land, som ikke er jøder.

’FN-konventionen om bekæmpelse og afstraffelse af forbrydelsen folkemord’ definerer folkemord, som ”enhver af de følgende handlinger begået med intention om at destruere, delvist eller i sin helhed, en national, etnisk, racemæssig eller religiøs gruppe, således:

(a) At dræbe medlemmer af gruppen;

(b) At forårsage alvorlig kropslig eller mental skade på medlemmer af gruppen.

(c) Med forsæt at påføre gruppen levevilkår af en art, der er tiltænkt til at medføre gruppens fysiske destruktion helt eller delvist; […]

Børnene i Gaza, der i skrivende stund bliver systematisk myrdet, udgør 52% af befolkningen, der lever under belejring i Gazastriben. Langt størstedelen af disse børn er efterkommere af flygtninge fra det, der historisk var Palæstina.

I løbet af denne omgang grufuldheder, udført af Israels besættelseshær, er adskillige børn indtil nu blevet myrdet i deres hjem. Den krigsgale israelske ledelse sværger, at der vil komme ”meget højere omkostninger” på palæstinensisk og bombardementet og beskydningerne fortsætter. 

Krigsforbrydelserne og forbrydelserne mod menneskeligheden, der bliver udført i Gaza i dag, er et skridt i retning af en fortsat etnisk udrensning af og et fortsat folkemord på den oprindelige befolkning i dette land.

Den Jødiske Stat blev grundlagt på det Zionistiske princip om ”så mange jøder som muligt på så meget land som muligt, og så få arabere som muligt på så lidt arabisk land som muligt”. Dette er blevet realiseret gennem seksogtres års fortsat angreb på palæstinenserne samt ved at fornægte dem retten til at leve frit og fredeligt i deres historiske hjemland.

Det israelske regime har gjort den smukke Gazastribe til en tætbefolket ghetto med udrikkeligt vand, urenset spildevand, og utilstrækkelige ressourcer og elektricitet. Denne ghetto er blevet en koncentrationslejr, gennem gentagne israelske massakre i hvad Goldstone Rapporten beskriver som en bestræbelse på at ”ydmyge og terrorisere en civilbefolkning og radikalt reducere dens lokale økonomiske kapacitet”.

Vi ønsker at give udtryk for vores støtte til og solidaritet med det palæstinensiske civilsamfunds opråb om boykot, deinvesteringer og sanktioner (BDS) mod Israel, indtil Israel efterlever de tre grundlæggende krav, som er:

1: stop besættelsen og koloniseringen af al arabisk land og nedriv muren;

2: anerkend de fundamentale rettigheder og fuld lighed for de arabisk-palæstinensiske borgere i Israel;

3: respekter, beskyt og støt de palæstinensiske flygtninges ret til tilbagevenden til deres hjem og ejendom som fremsat i FN-resolution 194.

Aldrig igen for nogen – Stop Israels folkemord på palæstinenserne

Jews Against Genocide (JAG)

For kontakt:
Yonatan Ungermann Goldshtein, dansk talsperson, amiastor@gmail.com

Annonce