Annonce

17. december 2014 - 18:24

Vi lever i mørke tider

Jul og nytår står for døren. I mange lande tænder man juletræer, i andre Channukalys. Men millioner af flygtninge, som i hast har forladt hjem og land, lever også i juletiden i utætte telte i Syriens nabolande.

Mange vil død af kulde i julen, hvis de ikke får mere hjælp fra de vestlige lande, som har råd til at hjælpe dem.

De samme lande kunne også åbne deres grænser for flygtninge i nød.

Mange mennesker har engang drømt om et arabisk forår. Det gjorde man også i Egypten, hvor folket fik afsat Mubarak. Men med USA`s velsignelse har militæret kunne gennemføre et kup og komme til magten.

Præsidenten blev afsat og tusindvis af medlemmer af Det Muslimske broderskab er blevet forfulgt, fængslet og dømt til døden. Ingen vestlige lande fordømmer det.

Nu vil militærjuntaens dommer frikende Mubarak.

Med omvæltningen i Egypten har også Gaza tabt en hjælper i nøden.

Situationen for befolkningen i Gaza er efter den sidste krig, som Israel førte, endnu en gang blevet forværret.

Men også i Jerusalem og på Vestbredden lever befolkningen fortsat under belejring og besættelse, og Israel er i gang med at stjæle endnu med land fra palæstinensere til bosættere.

Et lyspunkt i mørket er, at mere end 150 lande nu har anerkendt den palæstinensiske stat. Selvom flertallet af partier i det danske Folketing ikke har forstået nødvendigheden af anerkendelse af den palæstinensiske stat.

Men nu vil FN’s sikkerhedsråd tage sagen op og anerkende staten Palæstina, og det se ud til, at USA ikke vil bruge sin vetoret til at forhindre det.

Det er et lyspunkt i den mørke tid.

Til gengæld er situationen i Tyrkiet, hvor Erdogan er præsident, blevet forværret. Regeringen vil ensrette pressen og har arresteret mange journalister.

Det er en farlig udvikling og kan gøre livet svært for de PKK-kurdere, som regeringen har forhandlet med.

Vi ved, at uden kurdernes modige kamp mod IS-terroristerne vil der ikke være håb om sejr over den islamiske fundamentalisme.

Det er meget at gøre i det kommende år.

Jeg ønsker os alle et bedre nytår!

Annonce