Annonce

9. december 2013 - 12:34

Nelson Mandela blev stemplet som terrorist

Når verdens ledere i disse dage hylder Nelson Mandela som helt, befrier og forsoner, må man ikke glemme, at Storbritanien, USA og samtlige vestlige magter kaldte Nelson Mandela for en terrorist og bakkede op om apartheidregimet, dengang han var frihedskæmper og krævede social retfærdighed og lighed.

Men Nelson Mandela havde mange støtter i verden, også i Danmark. Aktivister i Danmark bakkede ANC op kampen imod det brutale apartheid-regime, også den væbnede kamp og sabotageaktionerne.

Det var ikke nemt, fordi at støtte frihedskæmper som var stemplet som terrorister.

USA har først 2008 strøget Nelson Mandela og ANC fra landets berygtede liste over terrorrister.

Det er en skamplet for alle vestlige lande, som kalder sig demokratiske. De forsøger at glemme den officielle holdning til Nelson Mandela, som dengang var dømt til livsvarig fængsel.

Men verden må lære af sine fejltagelser og må stoppe med at sætte frihedskæmpere på terroristlister. Man må lære af historien.

Det gælder også diskrimineringen af den i Danmark oprettede kurdiske TV-station, TV ROJ, som skal lukkes, fordi TV-stationen angivelig har lagt stemme til frihedskæmpere fra PKK. Organisationen står på terrorlisterne i den vestlige verden, fordi den fører en bevæbnet frihedskamp for kurdernes rettigheder i Tyrkiet og for social retfærdighed. Den kræver også frihed for organisationens leder og andre medlemmer af PKK, som sidder i fængsler i Tyrkiet.

Det vil være hykleri, hvis de verdensledere, som deltager i Nelson Mandelas begravelse, ikke og anerkender frihedskampen, der føres af andre undertrykte grupper.

Annonce