Annonce

4. august 2016 - 11:55

Nødvendig undersøgelsen af Irak-krigen

Det er godt, at der findes nu en britisk undersøgelse af den skæbnesvangere Irak-krig, som har kostet så mange menneskeliv. Og stadig gør det.

John Chilcots undersøgelse har ført til, at Tony Blair måtte tilstå, at han har begået en frygtelig fejl. Vel vidende at det juridiske grundlag for krigen var tyndt, og at der ikke fandtes de skræmmende våben.

Men til gengæld brugte man frygtlige våben mod den irakiske befolkning,som kostede så mange menneskeliv og lagde landet i ruiner.

Irakerne lider endnu idag under den forbryderriske invasion af deres land.

Dengang talte man også i Danmark om, at det ikke kan være i orden, at et mindretal i Folketinget kan sende Danmark i krig. (61 ud af folketingets 179 medlemmer stemte for deltagelse i Irak-krigen, 50 stemte imod, og 68 medlemmer var fraværende. Med stemmer fra Dansk Folkeparti fik VK-regeringen et snævert politisk flertal for dens forslag om at gå i krig, red.)

Men man har glemt, at man dengang snakkede om, at man i fremtiden må have et flertal af folketingsmedlemmer i salen for at gå i krig.

Hvornår vil man endelig vedtage denne vigtige lov?

Det må være en forpligtelse efter den kritiske Chilcots-undersøgelse, som også viste Foghs uansvarlige rolle lig Blairs rolle i den krigserklæring.

Vi har ikke hørt Fogh undskylde krigsdeltagelsen.

Men nu kan man også forstå, at vores Venstre-regering forsøger at læve en dansk undersøgelse.

Man vil helst feje det hele under tæppet for at skjule medskylden af den frygtelige krig.

Men det må vi ikke tillade.

Annonce