Annonce

7. oktober 2016 - 15:36

Hvornår er man dansker?

Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti som har udbasuneret sin vanvittige holdning til dette spørgsmål, som vil krænke mange danskere, der er født af indvandrerfamilierne, men som føler sig lige så danske.

Jeg er født i Tyskland af jødiske forældre, måtte flygte fra Nazityskland, blev gift med en dansker og har en stor familie: 5 børnebørn og 7 oldebørn. Danmark er blevet mit nye hjemland, hvor jeg hører til.

Men jeg kan ikke glemme min tyske barndom, hvor jeg som jødisk barn var sammen med mine forældre meget assimileret til 1933,hvor Hitler kom til magten.

Før fejrede min familie som alle andre tyskere altid også de kristne fester. Specielt julen med et flot juletræ. Men det ændrede sig brat I 1933, efter Hitler var kommet til magten.

Jeg vil aldrig glemme dengang vi havde tændt juletræet. Vi hørte en skrækkelig larm ved vinduerne i vores hus.

Stenene føg gennem viduerne, og SA-folk råbte, at jøderne har ingen ret til at fejre den kristne jul.

Efter denne episode vovede mine forældre ikke længere at opstille et juletræ til jul.

Min søster og jeg var meget ked af det,vi var pludselig fremmede i -  vores hjemland.

Sådan må også mange unge muslimer i Danmark føle, når de hører, hvad Martin Henriksen og andre, som har samme opfattelse som Dansk Folkeparti, siger om dem.

Det er farlig, racistisk snak, man som dansker må skamme sig over, for man efterligner faktisk nazisternes forbryderiske politik, som tog tyske jøders deres ret til at være tysker.

Vi må i Danmark ikke tillade, at man diskriminere bestemte borgere, fordi de har en anden religion end den kristne.

Annonce