Annonce

10. juni 2015 - 7:26

Stop højrefløjens karaktermur på ungdomsuddannelserne!

Vidste du, at næsten halvdelen af dem, der færdiggør en uddannelse og er med til at holde samfundet kørende fik mindre end 7 i dansk og matematik i folkeskolen?

Det ved højrefløjen tydeligvis ikke.

Hele højrefløjen vil afskære unge mennesker fra at kunne uddanne sig ved at indføre urimelige høje adgangskrav til gymnasiet! Venstre og Konservative mener den skal være 4, Dansk Folkeparti mener den skal være 6 og Liberal Alliance mener den skal være svimlende 7.

Jeg synes, vi skal vælge mennesker til. En af dem er Chanette. Første gang jeg mødte hende var hun rasende. Fordi højrefløjen ville fratage hende muligheden for at få en uddannelse og komme videre i tilværelsen. 

Hun er faglært gartner, men fik en skulderskade og blev tilbudt førtidspension. Det passede ikke en power-type som Chanette. Hun ville gerne vise, at hun kunne bruges til noget. 

Chanette er 28 år og mor til to børn. Hun vil selv forsørge sine børn uden at få offentlig hjælp. Hun vil være et forbillede for sine børn og vise, at man ikke behøver at give op, fordi man møder modstand.

Derfor tog Chanette en beslutning om at begynde på HF og starte en ny tilværelse.

Højrefløjens krav vil tvinge Chanette og andre til at blive på passive ydelser og fratage dem friheden til at skabe nye veje i livet. 

Vi skal give så mange som muligt chancen for at tage en ungdomsuddannelse. Vi skal hjælpe dem der har problemer med at læse, skrive og regne, så de har forudsætningen for at tage den uddannelse, der motiverer dem. 

Helt ærligt så savner jeg også svar fra højrefløjen: Hvis halvdelen af en ungdomsårgang bliver sorteret fra – hvad skal de så lave? Og hvad skulle Chanette lave?

Drop karaktermuren!

 

Red. note: Se også linkbox på Modkraft Biblioteket om Valget 2015 og venstrefløjen.

Annonce