Annonce

23. juli 2015 - 3:31

Nydansk jantelov – en public service meddelelse for etniske minoritetskvinders vellykkede assimilation

Lidt hjælp til bedre integration...

Den nye, nydanske jantelov burde egentlig være overflødig. Mange etniske minoriteter med en offentlig profil har allerede forstået vigtigheden af at udvise rette mængder taknemlighed, lydighed og ikke mindst danskhedMen træerne vokser ikke ind i himlen, som man siger, og vi er nogle, der er bange for at der stadig findes utaknemlige nydanskere, udanskere og andre næsvise typer, der endnu ikke har indordnet sig majoritetens krav om total overgivelse.
 
Men rolig nu, de har bare brug for lidt vejledning. Og her kommer den som sendt fra himlen: Den nydanske jantelov, venner. 
 
 Quizz - den nye assimilationstest, her fra en bestået udgave. Tegning og grafik: Hamraz Bayan
 
 
 1. Du skal ikke tro at du kommer fra noget eller har noget med dig fra der hvor du kommer fra. Alt er opstået i Danmark og der findes ikke noget udenfor.
   
 2. Du skal ikke tro, at du kan blande dig i den offentlige debat hvis du har meninger om indenrigspolitik, asylpolitik, racisme eller feminisme, medmindre du altså vil tale om, hvor nederen ‘dine egne’ er. Så er vi tilgengæld også klar til at klappe og kalde dig ‘ordenligt integreret’.
   
 3. Du skal ikke tro, at du kan udtale dig om andet end æresdrab, social kontrol eller partnervold (den etniske slags vel og mærke, anden slags findes ikke).  Jo mere du taler om æresdrab, desto mere taletid vil vi gi’ dig. Så tjek dine buzzwords først.
   
 4. Du skal ikke tro at du kan udtale dig om noget, uden at vi beder dig om at rejse hjem til der hvor du kommer fra. I øvrigt kan du ikke selv bestemme, hvilke emner du vil arbejde med eller forske i: Du er udlænding, derfor skal du kun arbejde med det at være udlænding. På den måde vi bestemmer. Altså.
   
 5. Du skal ikke tro, at det er muligt at være intellektuel, belæst eller akademisk begavet hvis ikke du tilskriver det en form for danskhed. Alle kloge mennesker er danske eller kokosnødder. Du skal ikke tro, at dit eget land (der hvor du kan skrubbe tilbage til) kunne have frembragt noget med indhold.
   
 6. Du skal ikke tro, at du kan være kritisk overfor vores politik, vores land eller vores omgangsformer. Hvis vi lider, så gør vi det på en dansk, lykkelig måde og det er godt nok for os.
   
 7. Du skal ikke tro, at du kan slippe for at underlægge dig dogmet om, at danskhed = alt godt, udanskhed = alt dårligt. Luk gerne ting ud som: “Danskhed er mangfoldighed”, “Demokrati er dansk” og “Det er dansk at dele”. Du skal ikke tro at nogen andre har styr på ‘mangfoldighed’, demokrati eller gavmildhed.
   
 8. Du skal ikke tro at du skal ulejlige dig med at være solidarisk med andre flygtninge, der ikke er inde i varmen som dig. Vi giver ekstra points til husmuslimer der skiver om de farlige brune mænd og hvor store nasserøve og snyltere de andre flygtninge er. Det ka’ vi li’.
   
 9. Du skal ikke tro at du kan slippe afsted med at være utaknemlig overfor vores danskhed. Vi har reddet dig fra din primitive baggrund, derfor skal du huske at være evigt underdanig, taknemlig og hylde danskheden til enhver lejlighed. White saviours tilgiver aldrig.
   
 10. Du skal ikke tro, at du kan komme her og tale bedre dansk end os, kende dansk historie bedre end os eller værst af alt, også at tale andre sprog end dansk. Hvis du taler et sprog, vi ikke forstår, kan det kun være fordi du vil bagtale os. Hvad kunne I da ellers ha’ at tale om end os? Du skal ikke tro, at du kan fastholde dit eget sprog, kultur eller historie, det er udansk, forstår du? Udansk. 
 
 
OBS. Mere service til de langsomme: Dette er satire, det er mega dansk.

Annonce