Annonce

29. maj 2013 - 12:41

Det sølle retsopgør efter VK(O) og behovet for Operation Morgenluft på højrefløjen

Det moralske kompas har været i stykker hos de seneste to højreorienterede regeringer, men som vi så ofte ser, når kriminelle organisationer optrevles, er det kun de små fisk der bliver fanget.

Punktummet efter 80’ernes Schlüterregering var rigsretssagen og fængselsdommen til tidligere justitsminister Erik Ninn-Hansen. Forinden havde den daværende skatteminister Anders Fogh-Rasmussen måtte træde tilbage, efter at være blevet afsløret i kreativ bogføring og misinformation af Folketinget.

Man skulle mene, at Schlüterregeringens anløbne regeringsførelse burde have været et moralsk wake-up call for højrefløjen, men sådan gik det ikke: den forvaltningsretslige oprydning efter 00’ernes VK(O)-regering omfatter foreløbig to undersøgelseskommissioner, der implicerer juniorministrene Birthe Rønn Hornbech og Troels Lund Poulsen.

To ubetydeligheder i form af en tidligere respekteret politiker, der grundet dårligt selskab gik moralsk i hundene, og en elevrådspolitiker, der aldrig nåede at udvise moralsk habitus, endsige en intelligens i nærheden af det gennemsnitlige, før han tiltrådte klubben af kluntede (umorsomme) klovne, vi snart lykkeligt har glemt.

Senest er den tidligere selverklærede Frihedsminister, Søren Pind, der ganske illustrativt kalder modstanden mod den nye mørklægningslov »vulgær-demokratisk«, så blevet afsløret i urent trav. Ironien bliver  bare ikke tykkere.

Løkkes/»Jensens« heldige øv-dag
Deres formand, landets seneste højreorienterede statsminister Lars »Jensen« Løkke Rasmussen, er afhørt i Troels Lund-sagen, men han tog som bekendt en øv-dag i forbindelse med sin afhøring i Birthe Rønn-sagen – ved at stikke en plade. Det viste sig at være en klog beslutning, da hans tidligere departementschef samme dag fik sovset sin tidligere chef godt og grundigt ind i gustenhederne.

Løkkes forgænger, den kreative misinformant, Anders »Jeg er ikke er kandidat til nogen international post« Fogh Rasmussen, er blevet afhørt i en enkelt – statsløsekommisionen. Det var i øvrigt ved denne afhøring, at Fogh Rasmussen leverede følgende perle:

»For os har det aldrig nogensinde været et spørgsmål. Det har været selvfølgeligt, at det, vi foretog os, skulle foregå inden for rammerne af internationale konventioner«

Ole Sandberg illustrerer i indlægget »Historieforfalskning fra tidligere statsminister« på modkraft.dk, både hvor iskold en manipulator Fogh Rasmussen er, og hvor let han for lov til at slippe af sted med det. Det kræver ellers bare en Google-søgning, at modbevise ovenstående citat.

Udslettelsen af samtlige aalborgensere
Vane-fuskeren Anders Fogh Rasmussen var manden der stak den blodigste løgn i nyere Danmarkshistorie, da han fra Folketingets talerstol proklamerede, at »Irak har masseødelæggelsesvåben, det er ikke noget vi tror, det er noget vi ved.«

Ifølge Associated Press kostede Fogh, Bush og Blairs løgne om Irak 110.600 ofre. Det er lidt mere end Aalborgs befolkning. Havde det faktisk været samtlige aalborgensere Fogh havde løjet ihjel, så er jeg trods alt overbevist om, at han var blevet mødt af en retslige sanktioner.

Men nu var det jo 110.000 fortrinsvis irakere og netop ikke aalborgensere, der banede vejen for Foghs næste karrieremål, og det er et helt andet regnskab.

Derfor kan Fogh i dag give den som internationalt politisk sværvægter, og ikke som vanæret forbryder.

»Claus Hjort Frederiksen gav Folketinget usande oplysninger«
Foghs tro væbner og med-chefstrateg, Claus Hjort Frederiksen, har en Cavling-pris som monument over sit dysfunktionelle moralske kompas. Hans meritter omfatter:

Claus Hjort Frederiksen gav Folketinget usande oplysninger.
Ministeren afskaffede kravene til udenlandske arbejdstageres sikkerhed i farlige job – i al hemmelighed og uden om Folketinget.
Beskæftigelsesministeriet bad kommunerne administrere den såkaldte 300-timers regel på en ulovlig måde.
Ministeriet bestilte misvisende tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen for at dreje den offentlige debat til egen fordel.
Embedsmænd slettede belastende dokumenter fra ministeriets arkiver.

Claus Hjort er fortsat ikke blevet stillet til regnskab, men blev belønnet for sine svinestreger med en forfremmelse til finansminister.

Hans højreorienterede venner, og de for ældrecheck og grænsebomme indkøbte swingerpartnere i Dansk Folkeparti, holdt loyalt hånden under ham.

Nødvendigt opgør med fusk, lusk og løgn
De sidste to højreorienterede regeringer i Danmark har således afstedkommet retsopgør, der afslører et mønster af fravær på respekt for elementære demokratiske spilleregler, for Folketinget og for almindelig leverpostejsfarvet hæderlighed.

Fælles for begge retsopgør er desuden, at kun de mest kluntede fuskere er gået i nettet, og at der aldrig har været et internt højreorienteret opgør med den indlysende skumle politiske kultur, som fuskeriet er født og næret af.

Det er stadig muligt at Lars »Jensen« Løkke Rasmussen får ørene i maskinen, og dermed skriver sig ind i rækken af kluntede småfuskere, mens de to Gustenhedens Godfathers, Anders Fogh og Claus Hjort, kan iagttage den amputerede retfærdighed ske fyldest på tryg afstand. Muligvis med et hånligt smil på læberne.

Det er et sølle retsopgør, der ikke omfatter de store fisk, og da de politiske modstandere samtidig fremstår forfjamskede og moderat til svært selvmordtruede – om end med et tilsyneladende fuldt funktionsdygtigt moralsk kompas – så er vejen banet for et comeback for en højrefløj, der erfaringsmæssigt ikke deler begreber om redelighed, hæderlighed, sanddruelighed og integritet med den øvrige befolkning.

Det stille håb må derfor være, at de højreorienterede - som jeg antager eksisterer i stort tal - som har det svært med al denne lusk, fusk og løgn, revolterer, rydder op og lufter ud, og insisterer på, at blot fordi man er højreorienteret, så behøver man ikke være en ussel bedrager, en løgner og en fusentast.

Højrefløjen har brug for en Operation Morgenluft, og den kan kun komme fra højrefløjen selv.

(Indlægget er også bragt på denfri.dk)

Annonce