Annonce

20. august 2013 - 0:19

Lad os male Rusland i alle regnbuens farver!

Der skal lægges pres på Putin og resten af Rusland, for at omstøde den meget kritiserede lov imod "homoseksuel propaganda". Det kan der vist ikke være nogen tvivl om, hvis man bare er nogenlunde demokratisk og ligestillet indstillet. Spørgsmålet er bare hvordan.

Jeg synes, vi har meget at være stolte af i Danmark, bl.a. kan vi være stolte af, at vi i næsten en hel uge kan hylde de mange seksualiteter, der får lov at gro i vores land. Sammenlignet med resten af Europa, har danskerne et af de mest åbne syn på seksualitet, også minoritetsseksualiteterne, og foretrækker du samme køn, begge køn, dig selv som et andet køn, eller noget helt syvende, er der i udgangspunktet plads til det.

Nej, det er ikke rosenrødt, desværre oplever mange LGBT personer også at bliver chikaneret, truet og overfaldet for at udtrykke deres seksualitet, og vi skal hurtigst muligt have gjort en større indsats for at komme hadforbrydelserne til livs igennem registrering af hadforbrydelser og mere lys og overvågning på udsatte områder. Samtidig skal der i skolerne tales langt mere åbent og naturligt om andre seksualiteter, da det er i skoletiden de fleste springer ud og skal føle sig trygge ved det.

Så ja, vi skal stadig være stolte, samtidig med at vi fortsat arbejder for mere tryghed for alle danskere. Vi må dog ikke nøjes med at kigge på os selv, vi må også forsøge at lægge pres på de lande, der ikke har den samme åbenhed. Vi må gå forrest og være rollemodeller.

Boykot af Vinter OL?

Det store spørgsmål har på det seneste været, om vi skal boykotte Vinter OL i Rusland, i håb om, at Putin og hans kumpaner vil lytte til fornuft. Jeg har hidtil været tilhænger af denne strategi, men er kommet på bedre tanker.

Jeg er skolelærer, så lad os bruge et eksempel fra min hverdag. I skolegården går Augustus rundt og slår på alle de andre. Han mobber, han spytter og han gør kort sagt alt det, der får de andre børns forældre til at sige: "Augustus, ham skal I ikke lege med, for han kan ikke finde ud af at opføre sig ordenligt. Hold jer fra ham!".

Tilbage går Augustus rundt i skolegården. Nogle af de andre børn skynder sig at løbe væk, men Agustus, der stadig ikke har lært, hvordan man har en god kontakt til andre børn, han render bare hen til nogle nye ofre og slår på dem, uden rigtigt at have lagt mærke til, at andre er løbet væk og står bag cykelskuret og gemmer sig, fordi de ikke vil lege med ham.

Er sammenligningen for langt ude? Er Putin Augustus? Måske, måske ikke, men pointen er den samme.

Lader Danmark være med at deltage i Vinter OL, er der stor sandsynlighed for, at Rusland ikke vil skænke det en tanke, eller de vil i hvert fald have meget nemt ved at ignorere det, for større er vi heller ikke. Samtidig kan det være lidt svært at forsvare, hvorfor vi ikke skulle deltage, når vi deltog i OL i Kina og mange andre steder, der har mindst lige så voldsomme brud på menneskerettighederne, og denne diskussion kunne komme til at stjæle fokus fra sagens kerne om LGBT rettigheder.

Vores vigtigste mål må vel være, at få signaleret til Rusland og resten af verden, at vi ikke vil tolerere angreb på mennesker pga. deres seksualitet. Så lad os larme i stedet for at tie stille.

Lad os sende alle sportsudøvere og politikere af sted med regnbueflag i alle størrelser og former - og have nok med til at dele ud blandt alle de andre landes deltagere. Endnu er det uvist, om udenlandske statsborgere vil blive anholdt, men for at hjælpe den russiske befolkning, der med sikkerhed ikke kan gøre det samme, så må det være den risiko, man må tage.

Lad os male Rusland i alle regnbuens farver og på den måde latterliggøre deres afskyelige love fra deres egen jord!

Annonce