Annonce

22. september 2013 - 19:01

Uretfærdighedens ulidelige lethed

Tema: #SAMESHIT #Retssag_Mod_11_Kurdere

Den opdaterede Kurdiske Frihedskamp


Uretfærdighedens ulidelige lethed

Torsdag 19. september 2013 startede retssagen mod 11 kurdere, der er tiltalt for at have samlet penge ind til den kurdiske tv-station ROJ TV, med 61 planlagte retsmøder i Københavns Byret og forventet domsafsigelse 31. marts 2014.

"Hvis en elefant står på halen af en mus, og du ikke hjælper den fordi du vil være neutral, så vil musen ikke bryde sig om din neutralitet"

(Citat af ærkebiskop Desmond Tutu, i relation til hvad Nelson Mandela har gjort for at kæmpe imod uretfærdighed, og hvad vi hver især kan gøre, når vi møder den.)

Magtdemonstration: Fordi vi kan!

Engang rådgav Danske Bank de kurdiske foreninger i Danmark om, hvordan de lovligt skulle indsamle penge til drift af den kurdiske tv-station ROJ TV:

"Læg pengene i en kuvert, angiv en titel, fx bynavnet "Vejle", og smid kuverten i den lovlige døgnboks", lød instruksen i årene fra 2008 og fremad.

Det gjorde kurderne så, og støttekontoen i Danske Bank var dermed den legitime vej til drift af tv-stationen med de kurdisk vinklede nyheder til 28 millioner kurdere globalt.

18. september 2012 blev otte kurdere så pludselig anholdt og varetægtsfængslet for at indsamle penge til kurdiske formål, som ovenfor forklaret, rådgivet og godkendt af Danske Bank. Men nu blev indsamlingen kaldt for "terror".

Forvirret?

I de gode indsamlingstider blev kurderne rost for at være ægte integrerede ved at bruge den danske kulturarv, foreningslivet, til at værne om deres egen kultur og skabe aktiviteter.

Men med et slag blev de flittige kurdere nu anklaget for at være terrorister i stedet for som før, velfungerende borgere, der klarede sig godt i det danske samfund.

På en gang var det som om deres hjemland Tyrkiets værste forfølgere, indhentede dem og fik lov til at fortsætte deres hetz ved at kalde kurderne for terrorister - med dansk politi som deres håndlangere.

Mere forvirret?

Forklaring: Der er tale om #SAMESHIT som i ROJ TV-sagen, hvor en politisk ført afgørelse mellem USA, Tyrkiet og Danmark lukkede tv-stationen ned med terroranklager.

#KVALME #URETFÆRDIGHED #KurdiskFrihedskamp_Forever_In_My_Heart

Annonce