Annonce

3. juli 2013 - 17:37

ROJ TV tabte på udebane

Mens det kurdiske folk, trods massiv undertrykkelse og et hav af rapporter fra de vigtigste internationale menneskeretsorganisationer og EU-organer, ikke formåede at slå Tyrkiet i appelretssagen i Østre Landsret, hvor det endte med en dom, så er der ingen tvivl om, at de ville have forladt banen som de store vindere, hvis kampen var foregået på hjemmebane.

Og der var da også en enkelt af de fem dommere, som mente, at ROJ TV skulle frikendes for at have været talerør for Det Kurdiske Arbejderparti, PKK.

Men et flertal dømte i dag ROJ TV for overtrædelse af straffelovens § 114 e om fremme af virksomhed for en terrororganisation.

ROJ TV blev idømt en bøde på 2 x 5 mio. kr. og fik frakendt retten til at sende tv.

De næste 14 dage kan selskaberne bag tv-stationen tage stilling til, om de vil ansøge Højesteret om anke.

Opfordring fra USA: Sluk for ROJ TV

Værste udtalelse i dommen var, da retsformanden sagde, ”at Tyrkiet er et demokratisk samfund” og at ”det ikke kunne betragtes som en besættelse”, når staten Tyrkiet behandler kurderne, som de gør ”i straffelovens forstand”. Adskillige af de omkring 50 tilhørerne fik øjne så store som tekopper under den udtalelse.

Største indrømmelse var, at en af dommerne mente, at ROJ TV skulle frifindes.

Mest etiske udtalelse var, at ”målene for PKK er legitime, altså at de kæmper for kurdernes civile rettigheder”.

Den mest kinky episode var, da de tyrkiske ambassade-piger udpegede undertegnede for ambassadøren; jeg var lige ved at vinke …..

Værst og mest pinligt er, at det end ikke blev nævnt, hvordan det velkendte pres udefra på Danmark, af Tyrkiet og Amerika, er foregået og har styret hele forløbet.

Derfor bringer jeg her et billede af en e-mail, af 4. november 2005, afsendt fra det danske Udenrigsministerium til blandt andre den tyrkiske og den amerikanske ambassade, det danske Justitsministerium og andre, med emnet: ”USA-”demarche” vedr. ROJ TV og Mesopotamia TV”. Og mailen er IKKE fra Wikileaks, men fra aktindsigt i første klage til Radio-tv-nævnet, altså et dansk dokument i sagen.

Der står i e-mailen:  

”Afslutningsvis indeholder noten en meget klar opfordring fra USA om at slukke for transmissionen fra ROJ TV og afliggere i form af bl.a. Mesopotamia Broadcast A/S på linie med andre europæiske lande som Frankrig og UK”.

Det er vist retfærdigheden, der tabte i Landsretten i dag.

 

Annonce