Annonce

2. juli 2013 - 14:09

Kom tættere på forståelse af ROJ TV-sagen

- Pressen har en særlig forpligtigelse til at være til stede i retssager, hvor det kan være svært at afgøre det konkrete skyldsspørgsmål, skriver Søren Søndergaard, EU-parlamentariker og medlem af Enhedslisten, i forordet til to nye e-bøger om retssagerne mod den kurdiske tv-station ROJ TV.

Han mener, at netop i de svære retssager har pressen ikke kun pligt til at fortælle, hvad der foregår, de skal også stille kritiske spørgsmål og sætte tingene ind i et bredere perspektiv.

Sommertip: Du kan nu downloade MODKRAFT-bloggen om ROJ TV-retssagerne i to e-bøger med forord af Søren Søndergaard. Læs om sagen i ét stræk på din tablet, fx liggende i en hængekøje i sommerland ;-) foto:LILSIM

- Det er derfor en uvurderlig kilde til information og eftertanke, at sagen blev overværet af en journalistisk ildsjæl som Lillian Simonsen, som løbende formidlede fra retsmøderne på sin blog på internetportalen Modkraft, når nu resten af den danske dagspresse ikke kunne afse tid til at passe deres forpligtigelse, står der fortsat i Sørens Søndergaards forord, der også konkluderer, at bloggerens dækning af retssagen har bidraget til at give synspunkter og perspektiver, som ellers ikke var kommet frem.

E-bøgerne “Med ROJ TV i Byretten” og Med ROJ TV i Østre Landsret” er begge baseret på blogindlæg skrevet her på netportalen MODKRAFT, i perioden marts 2011 til juli 2013, af (undertegnede)blogger/journalist.

Med retssagerne, først i Byretten og nu i Landsretten, mod den kurdiske tv-station ROJ TV med dansk sendetilladelse som omdrejningspunkt tages læserne med ud på en journalistisk undersøgelsesrejse, der dokumenterer og fortæller om kurdernes manglende presse- og ytringsfrihed og krænkelse af basale rettigheder.

Formidlingen udkommer samlet i to e-bøger, så enhver der har lyst og behov for at vide mere om  kurderne og ROJ TV, kan dowloade bøgerne til fx en tablet, og stille og roligt læse om sagen i sammenhæng, fra start til slut. Og dermed forhåbentlig, som Søren Søndergaard udtrykker det afsluttende i e-bøgernes forord: “ komme en smule tættere på en forståelse af virkeligheden” i retssagerne mod ROJ TV.

Første del “Med ROJ TV i Byretten” er allerede udkommet på SaxoPublish og kan downloades her.

Del 2 udkommer kort efter domsafsigelsen 3. juli 2013 klokken 12,  med titlen: “Med ROJ TV i Østre Landsret”.

Annonce