Annonce

7. december 2014 - 10:57

Zionisme og Hizb-ut-Tahrir

På søndag afholder Hizb-ut-Tahrir en stor konference i Nørrebrohallen. Det må give anledning til en modreaktion! Undertegnede har begge bekæmpet Hizb-ut-Tahrir offentligt og politisk i mange år og tilhører begge den del af SF, der meldte sig i ind i partiet, da Villy Søvndal som den første toneangivnende venstrefløjspolitiker tog helhjertet afstand fra fanatisme og sharia.

Da vi hørte om konferencen, var vores første tanke, at venstrefløjen og Nørrebro selvfølgelig skulle yde modstand, når fanatikere og fascister insisterer på at mødes på Nørrebro. HuT står bl.a. for en tankegang, ifølge hvilken muslimer er mere værd end alle andre, og ifølge hvilken kvinder er underlegne i forhold til mænd. En sådan ekstremisme kan ikke bare ties ihjel! Vi mener, at det er vigtigt at yde modstand, også fordi Nørrebro om noget er en bydel i landet, der er for ALLE. Nørrebro er kærlighed og mangfoldighed!

Vi fandt hurtigt ud af, at der allerede var blevet arrangeret en moddemonstration, nemlig af den tidligere borgerrepræsentant for Enhedslisten og nuværende blogger, Jalah Talakowi. Så vi besluttede os for at skrive demonstrationen ind i kalenderen og dukke op for at vise vores foragt for og modstand mod HuT.

Nu er talerlisten imidlertid blevet offentliggjort, hvorfor ingen af os længere har lyst til at deltage. Jalah Talakowi har i stedet for at lave en bred folkelig manifestation imod fascismen valgt at lave et smalt arrangement primært for højrefløjen og for dem, der prøver at grave grøfterne endnu dybere. Vi hæfter os bl.a. ved, at der stort set ingen lokale er, og vi hæfter os særligt ved, at man har valgt at indbyde Dansk Zionistforbunds cheflobbyist og tidligere byrådskandidat for Enhedslisten, Jonathan Møller Sousa. Dette ser vi som en manifestation, der mere har til formål at promovere Jalah og skabe konfrontation end at skabe en bred folkelig bevægelse imod HuT, og det ønsker vi ikke at deltage i. Jonathan Møller Dousa repræsenterer en bevægelse, der går ind for apartheid mellem israelere og palæstinensere, og som retfærdiggør israelernes overgreb på palæstinenserne. Det finder vi upassende for en demonstration, der i øvrigt har antiekstremismen som sit formål. Det parti, vi repræsenterer, støtter en anerkendelse af en Palæstina, og vi tror på en fredelig sameksistens mellem alle folkeslag.

Vi kan ikke nå at indkalde en alternativ demonstration denne gang, men ingen skal være i tvivl om, at vi vil stå dér næste gang, når HuT forsamles, vel at mærke ikke sammen med Dansk Zionistforbund og dem, der vil polarisere yderligere, men sammen med Nørrebros beboere og dem, der vil bygge bro. For kampen imod fanatismen vindes ikke ved at være lige så fanatisk som dem, man er op imod, nej, den vindes ved at bygge alliancer med andre demokrater på tværs af religiøse og etniske skel. Nørrebro handler nemlig ikke om at skabe skel, men samhørighed i mangfoldigheden!

Halime Oguz og Leif Donbæk,
Kandidater til Folketinget for SF-Nørrebro


 

Annonce