Annonce

16. maj 2014 - 13:12

At ville ønske man kunne hjælpe nazisten (Gæsteblog)

Fornyligt var der 2 moddemonstrationer mod en demonstration arrangeret at Danmarks Nationale Front.

En af dem var udpræget fredelig og en af dem udpræget voldelig. Min kammerat Pelle har i den forbindelse spurgt om jeg ville låne ham min blog. Da jeg havde læst det han havde skrevet, var jeg ikke i tvivl om at han havde en vigtig pointe og jeg er derfor glad for at ligge blog til Pelles indlæg. For som jeg ser det, så er der lysår til forskel på at beskytte en demonstration mod angreb også foretage et voldeligt angreb på en fredelig demonstration afholdt af nogle tosser man er uenig med. Jeg tror helt grundlæggende ikke på at man kan overtale folk til at ændre holdning ved at tæve dem. Alle har ret til at ytre sig og dem jeg er uenig med.

Men nok snak fra mig, læs Pelles indlæg - det er godt og jeg er enig med ham i det meste ;)

Leif

 _____________

Han lå der blødende på jorden. Lederen for de danske nazister Esben Rohde Kristensen. Det er det som billederne viser. 

”Næste gang vi ser dig, er du færdig. Vi slår dig kraftedeme ihjel, råbte de autonome ad Esben Rohde Kristensen.”

Sådan fortæller Ekstra Bladet om overfaldet på nazi-lederen. Det fik mig til at tænke på hvad jeg ville have gjort, hvis jeg havde stået i situationen. Jeg håber at jeg ville have hjulpet manden op. Jeg tror, at jeg ville have råbt noget grimt at de tilsyneladende blodtørstige autonome. På overfalden virker det jo vanvittigt. At hjælpe nazisten og råbe af de venstreradikale. Men selvom jeg ikke har nogen kærlighed til hverken nazister eller deres demonstrationsfælder fra Danmarks nationale front,   så ville jeg i den situation have stået på naziens side. For når maskede folk marcherer i gaderne i samlet flok, i et forsøg på med vold og flaskekast at forhindre deres politiske modstandere i at demonstrere, så er det naturligvis at alle vi demokratisk sindede borgere må råbe vagt i gevær og stå op i mod dem. Når man har så lidt respekt for demokrati og medmennesker at man ønsker at overfalde, ja endda dræbe politiske modstandere, så er man jo langt langt ude af et sidespor, at det er svært at finde ord for. Selvom nazisterne selv vil kunne finde på at benytte sig af den slags metoder, så berettiger det jo altså ikke andre til at overfalde dem på må og få. Demokrati og ytringsfrihed gælder jo også for dem man ikke bryder sig om. Uanset hvor tossede de måtte være. 

Problemet er jo også, at det venstreradikale miljø er jo ikke kun en trussel mod nogle få forvirrede nazister. For vi har jo at gøre med folk der efter eget udsagn ikke er demokrater. Folk der føler sig i deres gode ret til at censurere politiske budskaber de ikke bryder sig om. Uanset om det drejer sig om hærværk mod valgplakater, malingbomber mod vægmaleriet på jagtvej, fløjten af Thorning i fælledparken eller voldelige overfald på højreradikale så er ideen jo den samme ”hvis du ikke mener som os skal du klappe kaje.” Det er denne manglende respekt overfor andre folks ret til at have en anden holdning, der er det virkelige problem med den venstreradikale bevægelse. For alternativet til demokrati og fri debat er jo voldens vej. En vej som de venstreradikale har vist sig villig til at tage i kampen mod nazister og højreradikale. Man kan kun frygte, hvornår deres kamp mod andres menneskers ytringsfrihed går ud over almindeligt demokratiske borgerlige eller andre venstreorienterede som denne bevægelse ikke lige bryder sig om.

Så selvom om disse folk kalder sig selv for venstreradikale så betragter jeg dem ikke som venstreorienterede. Jeg betragter dem ikke som allierede i en fælles kamp. Jeg betragter dem som potentielle fjender af det frie, åbne demokratiske og socialistiske samfund jeg går ind for, og jeg har langt mere respekt for demokratisk sindede mennesker fra Dansk Folkeparti end jeg har for disse politiske hooligans. Det ville klæde Enhedslisten og alle andre demokratisk sindede folk på venstrefløjen, en gang for alle at tage afstand fra AFA og andre venstreradikale voldsgrupper og sige til dem i et sprog de forstå ”forsvind, vi vil ikke have noget med jer at gøre.”

Pelle Johansen

Medlem af Enhedslisten

Annonce