Annonce

7. maj 2014 - 15:16

Svar på tiltale - tanker om fløjteaktionen.

Havde egenligt tænkt at nedenstående skulle være et svar til Silas Harrabye i Information, men de ønskede ikke at bringe indlægget, så nu får i fornøjelsen af det.

Silas Harrebye havde i mandags et indlæg i Information, hvor han udbredte sig om ”fløjteaktionen”, men indlægget led af en række fejlslutninger.

Først og fremmest, lægger Silas Harrabye ud med at kalde aktionen for fredelig. Jeg ved ikke, hvad hans definition på fredelige aktioner er, men året før fløjteaktionen, var jeg en af dem, der i mit partis telt skulle snakke med grædende 15 årige, der var blevet skubbet, slået, spyttet på og havde fået stjålet en rød fane. Fløjteaktionen hævder selv at være en forsættelse af sidste års aktion og det er i den kontekst, den skal ses. Til 1.maj 2013 var der mange, der blev rigtig bange og kede af det, og da fløjteaktionen blev opreklameret var der rigtigt mange, der blev bange. Jeg har snakket med adskillige politisk engagerede mennesker, der var i tvivl om, hvorvidt de turde tage i fælledparken, nogle endte med ikke at tage af sted, fordi de var bange for tumult. Og desværre med rette. For fløjteaktionen var ikke fredelig, fløjterne medbragte høreværn for at sikre sig selv, men man havde ingen problemer med at børn, ældre og alle andre blev udsat for noget, de åbenbart selv mente var potentielt skadeligt for deres hørelse.

Derudover, så var de meget aggressive og som enhver, der har været til en fodboldkamp, demonstration eller andet der endte grimt, så er det at sætte 200 aggressive mennesker med fløjter ind i mellem 5.000 andre, en opskrift på katastrofe. Vi skal være glade for, at det ikke gik værre end det gjorde, men faktum er, at det endte i slagsmål flere steder. Det må arrangørerne af fløjtedemonstrationen tage ansvar for, og det bør Silas Harrebye også gøre, når han forsvarer dem som værende fredelige.

Dernæst, griber Silas Harrebye sig til, ved hjælp af en række teoretikere at forklare, hvorfor 100 sure borgere er mere repræsentative for danskerne end: 3F, NNF, FOA, HK og 14 andre forbund er. Jeg kender personligt mange af deltagerne i fløjteaktionen, og jeg overrasker nok ikke mange, når jeg ”afslører”, at der er en ganske voldsom overpopulation af studerende på landets universiteter og de er altså ikke specielt repræsentative for noget som helst bredt i Danmark. De er dygtige folk, og Danmark har brug for hver og en af dem, men de er om nogen medlemmer af den intellektuelle elite i Danmark og ikke på nogen måde repræsentative for nogle sociale bevægelser i Danmark.

Afsluttende, så afsværger Silas Harrebye aktionen og kalder den sabotage, til trods for at han 18. linje højere oppe i indlægget siger, at den ”var ok”.

Men jeg er enig, fløjteaktionen var sabotage.

PS. Silas Harrebye citerer mig i øvrigt forkert i indlægget. Jeg kaldte ikke fløjtefolkene for ”banale gøglere”. Jeg kaldte dem ”forbandede gøglere” og det står jeg stolt på mål for.

 

Annonce