Annonce

23. marts 2015 - 13:23

Sossernes flygtningeudspil - Gode takter og spidse tidsler

Regeringen har lanceret et nyt flygningeudspil, og sosserne har i den forbindelse lanceret en reklamekampagnen. Kampagnen startede angiveligt en en dag for tidligt, så den indledende debat kom meget til at handle meget om det visuelle budskab og ingen tvivl, den visuelle del afsosernes kampagne er ikke langt fra hvad Dansk Folkeparti kunne have lanceret.

Læser man udspillet er billedet dog helt modsat, her er virkeligt meget fornuftig politik, eksempelvis: Lettere mulighed for at få merit for tidligere uddannelses eller job i hjemlandet, større inddragelse af civilsamfundet i integrationen i Danmark og stærkere sprogundervisning tidligt. Alt sammen ganske fornuftigt. Dog vokser træerne ikke ind himlen.

Regeringen har fattet at det mest effiktive integrationsredskab er arbejde, så langt så godt, men desværre så insistere regeringen på at forsætte med at gøre nyttejobs, virksomhedspraktikker og løntilskud til løsningen på alt. Problemet er at virksomhedspraktikker og løntilskud når de bliver brugt som et masseværktøj og ikke som en individuel foranstaltning, reelt set er statsstøttet løntrykkeri og skjult erhvervsstøtte til en række brancher og kommuner.

Nyttejobs er reelt løntrykkeri og tvangsarbejde og intet andet. Det er intet integration eller arbejdsmarkedslæring ved at tvinge 50 flygtninge til at arbejde sammen uden nogle danske kollegaer og helt grelt bliver det når man ser hvilke jobs der åbenbart fremadrettet skal være nyttejobs for flygtning

Det kan være et nyttejob, hvor man rydder op på strande eller hjælper til i daginstitutioner og på plejehjem

 Jeg er ret sikker på at 3F, FOA, BUPL, SL og LFS mener at de jobs som regeringen nu kalder nyttejobs, normalt er stillinger deres medlemmer, på overenskomst, tager sig af. På dagsinstutioner og plejehjem kræver det normalt også en uddannelses at arbejde med børn og ældre.

Jeg er 100% for at få flygtninge tidligt ud på arbejdsmarkedet, men lad os nu gøre det på lige fod med deres danske kollegaer og ikke som gratis arbejdskraft eller løntrykkere, det er hverken fair for dem eller for danskerne.

Det er dybt deprimerende at Socialdemokraterne og regeringen alle de gode takter i udspillet til trods insistere på at kommunikere deres politik, som en "dem og os" og i substansen underminere det danske arbejdsmarked. Det kan altså gøres bedre.

Annonce