Annonce

7. oktober 2013 - 15:27

Markedet er en god tjener, men en elendig herre.

Som optakt til en af kommunalvalgets sjoveste debatmøder (LINK) har Lilian Parker Kaule (LA) (LINK) og jeg aftalt at blogge os i gang med debatten om hvem der bestemmer hvordan Københavns (natte)liv skal udvikle sig.

____________

Kære Lilian

Markedet er en god tjener, men en elendig herre.

Jeg har set dig citeret for at sige at

"Grundlæggende bør kommunen koncentrere sig om at servicere, i stedet for at bruge kræfter på at detailregulere. Det røde bystyre burde bekymre sig over Københavns dumpekarakter som erhvervsvenlig kommune i stedet for at gamble med virksomheders fremtid. ”

Og det er slet og ret noget vrøvl – vi får ikke en mere erhvervsvenlig by af at lade stå til – tværtimod!

Som det står lige nu, har politikerne, skat og politi i adskellige år forsømt at regulere de brådne kar i Indre By. Det har betydet at sort arbejde, dårlige arbejdsforhold og svindel har overtaget store dele af resturationerne – og det er der ingen som kan være tjent med – statskassen bliver snydt, medarbejderne bliver udnyttet og de ærlige resturationer kan ikke konkurrere når de andre snyder.

Derudover er min erfaring, både som medlem af bevillingsnævnet, som festarrangør og som konsulent, at steder, der snyder og kun forventer holde åbent i et par år, er ligeglade med at have glade naboer, hvorimod seriøse resturatører der ser sig selv i branchen i mange år – går enddog meget langt for at sikre et godt forhold til naboerne.

Derfor skal vi lave klare spilleregler for restaurationsområdet i København. Naboerne har ret til at vide hvordan vi politikere ser udviklingen for det område de vælger at leve deres liv i. Kun på den måde har alle lige og frie muligheder til at påvirke deres bydele og dermed deres dagligdag.  

Men også for de dygtige og seriøse resturatører i Indre By – du kan ikke konkurrere, når de andre snyder - og derfor Lilian vil dine ideer om at droppe al regulering, betyde enden på nattelivet som vi kender det.

 

Annonce