Annonce

23. maj 2015 - 13:43

Kvinde, drop Peter Pan og knald løs på første date.

For et par dage siden havde Amalie Langballe et indlæg i Information om "Penisfælden", og min første tanke var at hun overdrev, eller misforstod fyren, men efter at have snakket  med ganske mange kvinder om det, kan jeg konstatere at ham røvhullet Amalie er stødt på åbenbart ikke er alene, det er åbenbart ganske almindeligt for en del drenge at skamme de kvinder de knalder med ud.

Da overraskelsen havde jeg lagt sig, skrev jeg nedenstående brev til Amalie.

________

Kære Amalie.

Peter Pan fyrene findes – forvoksede gymnasiedrenge, der selv om de for længst har passeret den alder, hvor normale drenge bliver til mænd. Jeg snakker om de mænd, der går med kasket indendørs, selvom de er fyldt 30, de mænd, der læste ”The Game” for nogle år siden og stadigvæk tror, at man skal opføre sig som et svin overfor kvinder for at være en rigtig mand.

Det er de mænd, som snakker om billige piger samtidig med, at de selv svinger pikken hver weekend, det er de mænd, der snakker om at tage ansvar samtidig med, at de har brugt et helt liv på at løbe fra det. Vi har alle nogle i vores vennekreds af dén type, og de kan være sjove til fester, men over tid bliver de trættende – for ingen voksne mænd gider hører på den slags.

Tværtimod, vi elsker selvstændige kvinder, der kan finde ud af at sige, hvad de vil, kvinder der kan selv, kvinder, der knalder på første date, hvis det er det som de har lyst til.

For du har ret: Der er ingen skam i, at voksne mennesker har sex, der er ingen skam i at skulle cykle hjem efter en dejlig nat, der er ingen skam i at være kvinde. Og selv om det offentlige rum til tider fyldes af idioter, så er de ikke i flertal.

Slut-shaming findes. Vi ser det gang på gang både i privatlivet og i det offentlige rum. Jeg har stadigvæk til gode at se en artikel, der forholder sig til Bjarne Corydons påklædning, eller om han har fået en ny frisure, alt i mens Helle Thorning-Schmidt ikke kan præsentere et udspil i en ny kjole, uden at det bliver nævnt i alle artiklerne – som oftest før substansen i indlægget bliver nævnt.

Det samme gjaldt, da Nikita Klæstrup ramte forsiderne i den såkaldte Kjolegate, og debattører fra højre til venstre rejste sig i forsvar for hende: Danmark sagde klart fra overfor Peter Pan drengene, og selvom der er idioter blandt drengene derude, så er der masser af fornuftige mænd derude.

Fordi langt de fleste mænd bruger retorikken som teenagere, men det vokser de fleste fra, og i dag foregår oprøret imod slut-shaming ikke isoleret inden for en politisk retning, men bredt på alle fløje. Fra højre til venstre siger debattører og politikere fra overfor at objektgørelsen af kvinders køn – siger fra over for, at kvinder reduceres til ludere eller madonnaer, siger fra over for, at kvinders intellekt reduceres til påklædning og opførsel.

Personligt er jeg seriemonogam og har efterhånden været i en del længerevarende forhold, og jeg har endnu til gode at blive kæreste med en kvinde, som jeg ikke knaldede med på første date. Ikke fordi det er et bevidst valg, men nok fordi jeg primært interesserer mig for voksne kvinder, der tør at stå ved, hvem de er, og hvad de vil have.

Og jeg er ikke alene, jeg har drøftet dit indlæg med en del af mine mandlige venner og billedet var krystalklart, fra de gifte til os andre: Alle voksne mænd i min vennekreds ville snarere synes, at det var sært og tabe interesse, hvis en voksen kvinde opførte sig som en knibsk teenager på sit livs første date, end hvis hun fortalte, hvad hun kunne lide og var med til at tage det. Vi tænder på voksne, selvstændige kvinder, der tør være sig selv, og som gør hvad de vil, når de vil, uden at ligge under for idioterne – uden at spille en rolle.

Derfor: Penisfælden er alene noget denne verdens Peter Pan’er har opfundet, men bare rolig, der er andre mænd i verden, faktisk er vi ganske mange, der tænder på kvinder, der knalder på første date. Du har ikke ”åbnet gaveboden for tidligt”, nej du har mødt en nar – en teenager forklædt som voksen mand, en knægt der ikke har forstået at mænd elsker kvinder der kan selv og ikke piger.

Jeg kan trøste dig med at han formodentligt aldrig finder hende der finder sig i hans slutshaming, fordi hvert år kommer vi tættere på reel ligestilling i Danmark, og Peter Pan typen er anarkroisme, og du er fremtiden.

For fremtiden tilhører kvinder der vil og kan selv, og ikke mænd der tror at de er guds gave til verdenen, alene fordi de blev født med en pik. De mænd der tror de kan cruise igennem livet alene fordi gud gav dem et stykke rullepølse forneden ender som ensomme særlinge, hvorimod stærke og kloge kvinder kommer til at styre Danmark.

Men vi er der ikke endnu og vi har alle et ansvar for at sige fra overfor idioterne, både i den offentlige debat og når vi møder dem i dagligdagen. Du har gjort det nu, og jeg lover dig at jeg og mine venner vi gøre det hvor vi er, for fremtiden tilhøre frie, lige stærke mænd og kvinder, og ikke Peter Pan med venner.

mvh.


Leif Donbæk

31 årig mand. 

Annonce