Annonce

20. februar 2015 - 9:43

Journalister, hvorfor svigter I os?

Siden søndag er medlemmer af og kandidater til det danske Folketing væltet over hinanden for at være den, der stiller det vildeste forslag mod terror. Vi har efterhånden været ret bredt omkring; længere straffe, udvisning af (næsten) alle muslimer, forbud mod at sige dumme ting og meget mere. Det er i sig selv deprimerende, at dem, der burde lede Danmark igennem rørte vande, alle går i panik eller i gang med at kæmpe om stemmer.

 Jura Proffessor Vagn Greve kalder det:

”Stasi er kommet til Danmark”

og selvom formuleringen er lidt bombastisk, så er hans pointer ikke helt skæve. Vi har fuldstændigt glemt Benjamin Franklins smukke ord:

“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.”

Men der er en gruppe, der svigter befolkningen lige så meget, og det er de danske journalister. Hvor er de kritiske spørgsmål, hvor er kampen for det frie ord, hvor er beskyttelsen af de svage imod magthavernes blodrus, hvor er afsløringen af, at politikerne famler i blinde og at de fleste af deres forslag i bedste fald er virkningsløse og i værste fald kontraproduktive?

Da offentlighedsloven skulle vedtages, var I der. I var på barrikaderne sammen med os andre og udstillede på daglig basis, hvor hule politikernes argumenter var, og I udstillede at embedsværkets ønske om arbejdsro åbenlyst stod over politikernes visioner for et åbent samfund. Og jeres engagement var smukt.

Nu foreslås der mange gange dagligt voldsomme indskrænkninger af vores frihed, og I viderebringer ukritisk alt, hvad desperate politikere siger. De kritiske spørgsmål er få og spredte.

Denne Politiken-journalist og enkelte andre gør det, men de er meget alene i et hav af bevidstløs gengivelse af politikernes udgydelser.

Kære journalister, I er dem vi alle stoler vil holde magthaverne til ansvar. I har mikrofonen og dermed magt. I har et ansvar, og I svigter det. Husk nu på, hvorfor I søgte ind på Journalisthøjskolen, RUC eller hvor I ellers er uddannet fra. I søgte sgu da ikke ind for at være ukritiske mikronfonholdere, men for at udfordre magten og for at sikre en stemme til hele Danmark.

Gå nu til dem, stop op og spørg:

Hvad hjælper det at udvise flere eller at lukke grænserne, når den formodede gerningsmand var født i Danmark? Hvad hjælper det at overvåge flere, når PET, Politi og sociale myndigheder udmærket vidste, hvem han var? Hvad hjælper det at forbyde hyldest til terror? Tror I seriøst de stopper med at mene dumme ting, fordi de ikke må gøre det på Facebook? Listen forsætter.

Kh. 

Leif, der ved I kan og vil mere.

Annonce