Annonce

1. august 2014 - 11:40

Fyr Metroselskabets ledelse!

I 2012 skrev jeg en blog om metrobyggeriet og især Metroselskabets frembrussen i København. Dengang lovede flere i den daværende bestyrelse bod og bedring, samt at der nu ville der komme styr på byggeriet. Siden har vi set, at naboernes rettigheder trædes under fode, at metrobyggeriet er en af Danmarks farligste arbejdspladser, de udøver massiv social dumping og nu har de så genoptaget deres tidligere praksis fra 2012, med konsekvent at fyre fagligt aktive.

Men det værste er, at Metroen ikke er et privat selskab, som kun har bundlinje og aktionærer at tage hensyn til, nej Metroen er primært ejet af Københavns Kommune og den danske stat. Såvel staten som Københavns Kommune ledes som bekendt af en socialdemokrat.

Begge steder sidder socialdemokraten på stemmer bl.a. fra Ø og SF. Det er simpelthen ikke godt nok, hvis vi ikke kan skabe ordnede forhold på fællesskabets arbejdspladser, ja så klinger det hult når de folkevalgte selv samme steder, går til valg på at stoppe social dumping og at kræve ordnede forhold på private arbejdspladser.

Vi bliver nødt til at gribe i egen barm og se på om venstrefløjen er dygtige nok til at regere, for her er niveauet for vores magtudøvelse simpelthen under al kritik.

Personligt har jeg tabt al tiltro til Metroselskabets ledelse og jeg vil opfordre Signe Færch og Ylidiz Akdogan, der begge sidder som politisk udpegede for Københavns Kommune i Metroselskabets bestyrelse, samt Harald Børsting der udover at være bestyrelsesmedlem i Metroselskabet også er formand for LO, til at fyre direktionen i Metroselskabet og ansætte en ny direktion, der forstår at offentligt arbejde, må ske under respekt for den danske model og selvfølgeligt på ordnede forhold!

Annonce