Annonce

8. juni 2015 - 9:36

Privilegieblinde ikke-stemmere

Har længe selv ville skrive et indlæg om hvorfor man efter min mening burde stemme i lyset af den opblussende debat. Men det var svært at finde på noget jeg ikke allerede har skrevet i et tidligere indlæg. Så faldt jeg heldigvis min ven Aphinyas udbrud facebook og syntes at frustrationen og energien var så god at jeg fluks måtte dele den på min blog. Enjoy!

 

Hvorfor jeg synes det er vigtigt at stemme (og hvorfor jeg er skuffet over priviligerede hvide på venstrefløjen der kalder sig anti-this n that men ikke gider at stemme):

Okay. Så en ven spurgte i en fb update om det var priviligeblindt ikke at stemme. For mit vedkommende, er det et fucking gigantisk motherfucker rungende ja. Der er meget jeg ikke er særligt tilfreds eller glad for ved Danmark, men gud hvor er det skønt at leve i et land der ikke er gennemsyret af korruption, hvor der ikke er kup cirka hvert 7. år, og hvor den folkevalgte regering ikke får sparket af militæret, hvis militæret ikke er helt tilfreds som Thailand, fx. I Danmark har du muligheden for at stemme på dem du tror på, eller muligheden for at stemme blank, hvis du synes alle der stiller op er nogle tåbelige idioter, hele bundtet.


Det gør sindsygt ondt på mig, når jeg hører om hvide, priviligerede venner som ellers er vildt politisk engagerede, højlydt snakke om at de i hvert fald ikke gider stemme, for lol, hvad er meningen? Heh.


Nej, vent. Det gør ikke kun ondt at høre det, det gør mig RASENDE.

Jeg ville ØNSKE jeg havde det privilige at nonchalant kunne slynge ud at jeg sgu ikke gider stemme. Men guess fucking what, det kan jeg fucking ikke, siden jeg ikke har stemmeret til folketingsvalget til at begynde med, da jeg ikke er dansk statsborger. Like, fucking stem blank hvis du ikke er nogle partier du gider stemme på, men STEM. STEM, FOR HELVEDET.


Stem, stem stem. For the love of God, stem til valget. Stem og drop det "nøhh det er da ligegyldigt om det er blå eller rød blok der kommer på magten". Ja, måske er det ligegyldigt, hvis man har en helvedes masse priviligerer man kan kaste og kyle rundt med. Men så er der for helvedet også os, der ikke har en skid at skulle sige til folketingsvalget. Som udlænding uden stemmeret, ser jeg fucking hellere at rød blok vinder. Ikke at Socialdemokraterne siger mig en skid, men jeg har ikke brug for yderligere højredrejning og flere udlændingelove stramninger (og værre forhold for kontanthjælpsmodtagere og andre mindre stillede grupper) etc. Igen, Socialdemokraterne og deres fuldstændigt latterlige "kommer du til Danmark skal du dit og dat (for ja, udlændinge tager da til et fremmed land for bare at være på bistand.. Not) valgplakater er vildt usmagelige, men det er fandme the lesser evil imo.


Så ja. Hvis du ikke har gættet det, vil jeg rigtigt gerne have du stemmer. Hvis du kalder dig antiracist, så stem. Hvis du synes det er latterligt at samfundets svageste bliver marginaliseret yderligere, så stem. Stem og gør en forskel.


For hvad er meningen med at være så helvedets politisk aktiv, råbe op om hvor meget du (som priviligeret hvid) hader racisme, nikker genkendende når indvandrere fortæller om de problemer de møder i dagligdagen pga. skide stramninger i udlændingelovene, føler dig harm over måden samfundets svage bliver behandlet på etc, når du så ikke engang vil tage stilling når det kommer til stykket? Stem for os der ikke kan. Stem, hvis du med god samvittighed kalder dig en allieret. Stem mod mere højredrejning.

 

Red. note: Se også linkbox på Modkraft Biblioteket om Valget 2015 - og venstrefløjen.

Annonce