Annonce

29. januar 2014 - 18:40

Jarlovs offerrolle

Om debatkultur, snebolde og taberpolitikeres tabersager.

Så fik Rasmus Jarlov (K) en snebold i hovedet for rullende kameraer. Han var dukket op til demonstration imod Salget af Dong til Goldman Sachs og var i gang med at male et "Ja-tak til salget" banner da begivenhederne tog fart og han endte med at få en snebold i hovedet hvilket smukt blev filmet af TV2.

Det var under denne seance jeg kan konstatere at Rasmus Jarlov slet ikke er politiker. Han er et professionelt offer. Han lever af den medieopmærksomhed det giver når han gang på gang selv-iscenesat bliver 'overfaldet'. Helt ærligt! Hvordan kan det overraske nogen? Han dukker op til demonstration med skilte imod demonstrationens erklærede formål. Selvfølgelig flyver der en snebold eller to i hans retning. Det kan ikke være anderledes og det ved han også godt.

Det er ikke første gang Jarlov scorer opmærksomhed på sin offerrolle. Under kommunalvalgkampen var hans eneste opmærksomhedsgivende stunt at hans valgplakater blev pillet ned indtil nogen undersøgte sagerne og fandt ud af at mange af dem hang ulovligt hvorefter han holdt op med at tude for åben skærm.

Jeg synes det ville være synd for ham at lade være med at kaste snebolde efter ham. Det ville være at fratage en hårdtarbejdene levebrødspolitiker hans eneste chance for at tjene til dagen og vejen. Han kan tydeligvis ikke finde sig en vindersag selv. Hvis han havde haft gode argumenter var der nok medier der havde citeret ham som en del af den massive dækning der har været af DONG-salget den sidste uge. Det har han bare ikke. Der er ingen der gider høre på manden i den politiske debat og der er tydeligvis heller ikke nogen der gider se på ham før han får en snebold i hovedet.

Jarlov er nød til at score den opmærksomhed han kan. Derfor placerer han sig selv de steder der er størst mulig chance for at blive 'overfaldet'. Det er let at gennemskue. Spørgsmålet er hvad vi som venstrefløj skal gøre ved det?

Skal vi indlede en heksejagt på de aktivister der kaster en snebold eller to efter manden? Skal vi debattere hvorvidt disse handlinger er demokratiske i timevis og ende ud med fornemme afstandstagener?

Personligt mener jeg kun vi som venstrefløj kan tabe hvis vi giver Jarlovs stunt opmærksomhed og tillader at det fører til debat og splittelse hos os. Jeg mener vi bør ignorere ham eller mobbe ham ud af følgende grunde:

For det første vinder han ikke nogen varige politiske point. Der skal mere til end et offerstunt til at flytte stemmer eller ændre en befolknings politiske bevidsthed. Ellers havde han scoret flere points under valgkampen hvor hans eneste mediestrategi var at tude over hans plakater blev revet ned.

For det andet er bare altid fryd når en politisk modstander får en snebold i hovedet. Venstreorienterede der benægter synes det er lidt fedt er i gang med at benægte deres egne impulser og det er første skridt på vej mod at blive en løgnagtig levebrødspolitiker selv.

Den eneste grund til at Jarlov får opmærksomhed er fordi der vi har en sensationshungrende mediediskurs hvor der er visse historier der altid sælger uanset hvor trivielle, ligegyldige og gentagelsesagtige de er. Det er på tide vi som kultur kommer videre og snakker substans, politik og fakta i stedet for at snakke snebolde.

Hvis nogen har lyst til at kaste med snebolde er Jarlov på alle tænkelige måder det mindst skadelige sted at gøre det.


----------------------------

Senere tilføjelse(22:40):

En ven har lige bedt mig undersøge om man kan putte billeder på sin blog. Det bliver jeg lige nød til at teste. Leder lige efter noget relevant grafik....

Har var noget:
 

Annonce