Annonce

20. marts 2015 - 11:24

Min venstrefløj

Min venstrefløj vil hellere have rendesten og cigaretter end blomsterkasser og pastelfarver. Min venstrefløj er kampen for ungdommen. For dens ret til at til at udleve sig selv, til at kysse hvem den vil og bolle hvem den føler for. Min venstrefløj får kvalme når gamle mænd vil diktere unge pigers opførsel. Min venstrefløj er Sylvester Stallone, der nyder en rotteburger i ’Demolition Man’, og ikke selvgode Inge fra 1864. Min venstrefløj er Charlie Hebdos tegninger, kvindelige billister i Saudi Arabien og flypersonalet i Ryan-Air. Min venstrefløj er brutal i sin kamp mod det reaktionære. Ubarmhjertig i sin kritik af magten, hvad end det er DJØFere som jeg selv, politikeren der starter en kynisk krig i Irak eller faderskikkelsen i en fattig familie der tyranniserer sine teenagere. Min venstrefløj vil myrde de normer, der slavebinder mennesker. Om de findes blandt indre missionske fiskere i Vestjylland eller fuckhead-imamer i den lokale moske. Min venstrefløj er mere interesseret i underklassens vilkår end i kvindelige bestyrelsesposter.

Min venstrefløj vil udrydde diskrimination, og den kender racismens ansigt: forskelsbehandling på grund af menneskers race eller oprindelse. Men min venstrefløj tørrer også røv i relativismen, og insisterer på at frie samfund er bedre end ufrie. At solidaritet er bedre end egoisme. At demokrati er bedre end diktatur. At ligestilling er bedre end forskelsbehandling. At fængsling er bedre end stening. At ytringsfrihed er bedre end censur. Min venstrefløj fnyser af ortodokse religioner. Man kan ikke kende min venstrefløj på, hvad nogen siger den ”altid har ment” og underforstået altid bør mene, men på hvem den repræsenterer. Den ærlige arbejder, der vil anerkendes for at tage sin del af samfundets slæb. Den utilpassede, der ikke kan fungere på sine omgivelsers præmisser. Den fattige på bunden, uanset om den bund er rigere i dag, end den var i går. Deres kamp er min venstrefløjs kamp, ligemeget hvilken form kampen måtte tage, og derfor er kampen aldrig vundet, for den tilpasser sig til sin samtid. Min venstrefløj vil mutere verden, så den passer til menneskerne i den, og ikke tvinge dem til at tilpasse sig til verden eller gå til grunde. Min venstrefløj er Hans Scherfigs 'Idealister', der tidsløst korsfæster dem, der vil tage det venstreorienterede som gidsel for egen selvhøjtidelighed.

Min venstrefløj skider på det etablerede: min venstrefløj er en fri og billig liderlig pige med hår på kussen og cigarlugt i tøjet. Eller trimmet mis og barberet røv hvis det er det, der tænder den. Min venstrefløj kalder de riges brok for klynk. Min venstrefløj repræsenteres ikke af ét parti eller af én idé eller af én gruppering, men af selve dens måde at være på.

Men over alt er min venstrefløj ligeglad med ”tone” og spilleregler og facade. For min venstrefløj er ”politisk korrekthed” bare en anden form for småborgerlighed. For min venstrefløj er intet helligt, intet hævet over kritik. For min venstrefløj er det et mål i sig selv at sige det, der ikke må siges.

Det er nemlig kernen i *alt* hvad min venstrefløj gør: frigørelse.

Annonce