Annonce

Masseprotest
26. november 2013 - 16:28

Vrede over universitetsreform: Studerende varsler blokade

Studerende på København og Roskilde Universitet organiserer undervisningsnedlæggelse, demonstration og blokade onsdag i protest mod regeringens SU- og fremdriftsreform.

Onsdag den 27. november klokken 12 har Studenterrådet ved Københavns Universitet indkaldt til en stor manifestation på Vor Frue Plads i indre København.

Anledningen er at universitetets ledelse samme dag holder møde om implementering af den såkaldte »studiefremdriftsreform« – af kritikerne kaldt »hurtigere ud«-reformen.

Studenterrådet forventer, at 5.000 studerende vil samles foran universitets hovedbygning ligesom der bliver arrangeret undervisningsnedlæggelse og blokade på fire ud af seks af hovedstadens fakulteter.

Imens vil de studerende på Roskilde Universitets Center blokere administrationsbygningen på deres universitet i en sympati-aktion.

Det skriver Studenterrådet ved Københavns Universitet i en pressemeddelelse sendt til Modkraft.

Læs om begivenheden »Manifestation: Nej til Hurtigere-ud-reformen« i Modkrafts kalender.

Læs bloggen »Om fremdriftsreformen« og deltag i debatten hos Modkraft.

Bange for at miste praktik

De studerende protesterer over Københavns Universitets udmøntning af regeringens reform af universiteterne, da den blandt andet reducerer muligheden for at holde orlov til et halvt år på bacheloren og helt forsvinder på kandidaten.

Reformen ligger desuden op til, at studerende, som ikke opnår 45 såkaldte ECTS points årligt kan risikere at blive smidt helt ud af deres uddannelse.

De nye tiltag kan få folk til holde igen med at tage praktik og udlandsophold samt fører til øget frafald på studierne, frygter Studenterrådet.

– Studerende på tværs af hele universitetet er enormt frustrerede over de her forslag. Mange er bange for ikke at kunne komme i praktik eller på studieophold i udlandet. Samtidig vil Københavns Universitet gøre det umuligt at tage orlov til for eksempel at få erhvervserfaring, holde en pause eller forske i et år. Det rammer muligheden for at tone sin uddannelse og dygtiggøre sig afsindig hårdt, siger formanden for Studenterrådet ved Københavns Universitet, Mie Sofie Andersen.

Læs udtalelsen »VI SKAL BEDRE IGENNEM – IKKE BARE HURTIGERE UD« fra Studenterrådet ved KU.

Læs mere om »Hurtigere-ud-reformen« hos Studenterrådet ved KU.

Læs artiklen »Studerende er i oprør over studiereform« hos Politiken.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce