Annonce

Magtanvendelse
16. juni 2013 - 14:19

Videooptagelse af voldsom anholdelse vækker opsigt på sociale medier

Da en ung mand, tilsyneladende uden rimelig årsag, blev udsat for en voldsom anholdelse i Horsens den 10. juni, så sørgede hans kammerater for at dokumentere situationen på video.

Optagelsen viser at den unge mand, Stefan Thatheswararajah, bliver kastet til jorden to gange, få vredet håndledene om og blive skubbet ind i en bil af den samme betjent. Det er ikke umiddelbart indlysende hvorfor betjenten handler som han gør.

Læs artiklen »Voldsom anholdelse skal undersøges, »Magtmisbrug« siger advokat« på modkraft.dk

Videoptagelsen er offentligt tilgængelig på Youtube og Facebook, hvor man også kan læse Stefan Thatheswararajahs oplevelse af anholdelsen.

Kastet rundt »en ligegyldig genstand«

»Den 10/06/13 var jeg, Stefan Thatheswararajah ude at fejre min gode vens fødselsdag, Antony Stefan Charles som fyldte 20 år. Det var en meget hyggelig fødselsdag som bestod af grill mad, dejligt vejr, masser af venner og rigtig god stemning. Lige indtil politiet spontant dukkede op og undersøgte hvad vi havde gang i,« skriver den anholdte på YouTube og fortsætter: 

»I starten fandt vi det ikke provokerende eller noget da vi tænkte de bare var på en normal patrulje. Da de havde stået der i 20-30 minutter og gloet, mens de læner sig op af vores parkerede biler, undersøger nummerpladerne, og koncentrere sig absolut kun om os af alle de mennesker der var på strandpromenaden, kom der pludselig en vogn mere fra den anden side så de omringede os.« 

To betjente beslutter at anholde Stefan, men oplyser tilsyneladende på intet tidspunkt hvorfor.

»Den mandlige betjent kom i mod mig og det første han sagde, var "Dig der, kom med mig!!", mens han hårdt griber fat om min skulder og hiver mig med hen til hans vogn,« fortæller den unge mand, som mener, at situationen eskalerer på grund af de to politibetjentes opførsel.

Han er dybt chokeret over oplevelsen.

»Jeg vil huske den som en dag jeg blev krænket som aldrig før, ydmyget foran mine venner og kastet rundt som om jeg var en ligegyldig genstand. Det er noget jeg vil tænke over resten af mit liv. Jeg vil aldrig nogensinde stole på en politibetjent længere.«  

Læs hele beskrivelsen af anholdelsen her (under videoen).

Nødvendig magtanvendelse?

Om politiets brug af magt står der i »Bekendtgørelse om politiets anvendelse af visse magtmidler m.v.«:

»Politiets magtanvendelse skal (…), være nødvendig og forsvarlig og må alene ske med midler og i en udstrækning, der står i rimeligt forhold til den interesse, der søges beskyttet.»

Læs artiklen »Amnesty: Kom med udspil til betjentidentifikation, Bødskov« på modkraft.dk

Spredt på sociale medier siden fredag

Videoen blev fredag lagt på Youtube, og er i skrivende stund set over 60.000 gange, og kommenteret over 1.000 gange.

Videoen har siden cirkuleret på bl.a. Facebook, hvor den er delt knap tusind gange.

Se videoen »Politivold i Horsens« og læs den anholdtes version af situationen på Youtube

Se videoen »Politivold i Horsens« og læs den anholdtes oplevelse af situationen på Facebook

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce