Annonce

Et andet universitet
28. november 2014 - 15:27

Video: Politiet fjerner ny studenter-blokade i København

Politiet måtte tilkaldes, da det regeringsnedsatte »Kvalitetesudvalg« fredag skulle fremlægge deres resultater på Professionshøjskolen Metropol på Nørrebro: 15-20 studerende havde nemlig blokeret indgangen i protest over regeringens uddannelsespolitik.

Omkring 50 studerende havde fredag valgt at følge aktivistgruppen Et andet universitets opfordringen til at protestere imod Kvalitetsudvalgets præsentation af deres nye rapport på Professionshøjskolen Metropol på Nørrebro.

Både ude foran skolen og ved indgangen til mødelokalet demonstrerede studerende med bannere imod hvad de opfatter som udvalgets blåstempling af regeringens forringelser af deres uddannelser.

De studerende er konkret imod den såkaldte 'fremdriftsreform' og lukning af en lang række uddannelsesretninger, der angiveligt har risiko for høj arbejdsløshed.  

– Vi kræver disse tiltag tilbagetrukket, idet præmissen for deres implementering er den form for nyttetænkning, som i dag på ejendommelig vis og i almindelighed lader erhvervslivets interesserer, profitkalkuler, konkurrence og effektivitet diktere uddannelsespolitikken. Kvalitetsudvalgets rapport er et stykke politisk bestillingsarbejde, der ligger direkte i forlængelse af denne politiske dagsorden, skriver ’Et andet universitet’ i en pressemeddelelse.

Læs pressemeddelelsen fra Et andet universitet »Blokade af Kvalitetsudvalget i København« hos DenFri.

Video: Politi fjerne studerende

Det lykkedes de studerende at forsinke Kvalitetsudvalgets møde med omkring en times tid, men ligesom ved en lignende protest på Aarhus Universitet tidligere på ugen, så valgte arrangørerne at tilkalde politiet.

En håndfuld politibetjente ankom til stedet efter en halv times tid og forsøgte at overtale aktivisterne til at opgive blokaden. Det var dog ikke alle der ville opgive protesten, så politiet var nød til at bære flere af de studerende væk før udvalgets møde kunne komme i gang.  

Omkring 15 studerende blev 'noteret' af politiet, men ingen blev anholdt.

Læs artiklen »Ny studenterblokade ryddet af politiet« hos Universitetsavisen.

Video af politiets rydning af blokaden her:

 

Aarhus: Sager om 'husfredskrænkelse' droppet

Det har i ugens løb skabt forargelse at ledelsen af Aarhus Universitet har valgt at opretholde en sigtelse for ’husfredskrænkelse’ mod 19 af deres studerende, som i tirsdags deltog i en blokade.

Blandt andre Enhedslisten har været ude med kritik af den hårde linje.

Læs artiklen »Politiet stopper ny studenterblokade i Aarhus: 19 personer sigtet« hos Modkraft.

Læs artiklen »Blokade-sigtede får støtte fra Enhedslisten og ph.d.-studerende« hos Modkraft.

Fredag har Aarhus Universitet så besluttet at trække sigtelserne tilbage og droppe at retsforfølge de studerende.

– Sejr til studenterprotesterne! Aarhus Universitet ønsker ikke at der rejses tiltale mod de studerende! Uendeligt mange gange tak til alle de personer, organisationer, foreninger og partier der støttede os i vores krav. Protesterne fortsætter, lyder det fra ’Et andet universitet’s facebook-side.

Læs tale af Curt Sørensen, Professor Emeritus ved Statskundskab, Aarhus Universitet: »Universiteternes forfald og den samfundsmæssige forvandling« hos DenFri.

Find meddelelsen om sagen fra Aarhus Universitet her.

Blokade på RUC mandag

Og fortsætter – det gør protesterne. 

Mandag den 1. december indkalder 'Et andet universitet' til endnu en blokade. 

Denne gang på Roskilde Universitet, hvor de studerende vil mødes allerede klokken 07 og blokere indgangen til rektoratet i protest over »markedsgørelse, ensretning og ødelæggelse af vores uddannelser«. 

Vi mener, det er nødvendigt med et radikalt brud med den nuværende uddannelsespolitiske linje – samt at give studerende og ansatte demokratisk indflydelse tilbage, skriver initiativtagerne i en indkaldelse på facebook.

Læs mere om begivenheden »Blokade af rektoratet på RUC mandag 1. December« her.

Mandag har 'Et andet universitet' ligeledes indkaldt til et stort fællesmøde på studentercafé, Kaféen, på Københavns Universitet Amager kl 17:00. Her vil de mange blokader blive evalueret og fremtidige aktiviteter blive diskuteret.

Læs om begivenheden »København: Fællesmøde« på facebook her.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce