Annonce

KontradoxaBaggrund, analyse og kronikker
Udtalelse
10. august 2015 - 17:07

'Vi er Nørrebros ungdom og vi er her for at blive'

Vi vil skabe modvægt til ideen om at vi altid skal være forbrugere, genskabe et Nørrebro, hvor vi selv bestemmer, og hvor profit ikke dikterer vores fælles retning. Åbent brev fra aktivister med tilknytning til arrangørerne af lørdagens ’Reclaim the streets’ på Nørrebro.

I lørdags kom ophobede frustrationer blandt Nørrebros unge ud i lys lue. Størstedelen af de danske medier har omtalt hvad der skete på Nørrebro lørdag nat. I stedet vil vi fokusere på baggrunden – nemlig en hverdag præget af frustration men også af en utrolig kreativitet og lyst til at skabe noget mere inkluderende end den sociale udrensning, der er godt i gang.

Udviklingen på Nørrebro har ikke været for alle, men for den kreative klasse med forældrenes millioner i pungen. Det skal ikke være sådan at vi ikke længere har råd til at bo her, at vi ingen indflydelse har på vores hverdag, og at overskuddet fra vores gadefester skal gå til profitmagere hos Red Bull, Royal Beer eller andre virksomheder. Nørrebros gader bugner med fancy kæder som ikke kommer for at bidrage til kvarteret men kun for at tjene penge , og er klar til at skride lige så snart det ikke længere kan betale sig. Vi vil skabe et alternativ til de fester og den udvikling så alle har råd til at være med -  danse,  feste og skabe modvægt til ideen om at vi altid skal være forbrugere.

Ejendomsmæglere, banker og smarte kæder har aldrig haft interesse for os og vores velbehag.

Efter at have googlet og googlet, har vi ikke været i stand at finde eksempler på at vi tidligere har set tre statements fra vores traditionelle politiske modstandere, der har været så rigtige, efter en Reclaim The Streets demonstration, som dem vi ser nu: Politiet udtaler at målene for hærværk var banker, politimuseum og ejendomsmæglere. Bankdirektører udtaler at de autonome nok anser finanssektoren som roden til alt ondt. Og ejendomsmæglere siger at sådan hærværk er sket før, og nok kommer til at ske igen - sådan har det altid været på Nørrebro.

Mange unge er blevet arbejdsløse og har usikre fremtidsudsigter efter den seneste økonomiske krise. Den blev ikke startet af os men af grådige spekulanter blandt banksektoren og ejendomsmæglerne. Derfor er det naturligt at der opstår utilfredshed og protest mod dem. Vi ønsker dem ikke, og de har kun en interesse i at være her så længe, at der ruller penge ind på kontoen – så vi forstår godt når utilfredsheden kommer til udtryk, også under vores fest.

Vi bor, lever, arbejder og går i skole på Nørrebro, hvilket vi har tænkt os at blive ved med. Vi vil genskabe et Nørrebro, hvor der er plads til forskelligheder og skæve eksistenser, et Nørrebro hvor vi selv bestemmer, og hvor profit ikke dikterer vores fælles retning.

Og til Søren Pind og alle de andre Café-Latte politikere;

Det kan godt være der er tomme pladser i fængslerne, men vi er flere end i tror og vi bliver flere og flere hver gang i udvider jeres asociale politik. Vi er Nørrebros ungdom og vi er her for at blive.

Aktivister med tilknytning til arrangørerne af lørdagens ’Reclaim the streets’ på Nørrebro.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce