Annonce

Sverige
9. marts 2014 - 12:11

Venstrefløjsaktivister kniv-overfaldet efter feministisk demonstration i Malmø

Fire personer blev stukket med kniv og to andre alvorligt såret, da højreekstremister angreb en feministisk demonstration i Malmø lørdag aften. Flere demonstrationer mod nazistisk vold søndag eftermiddag i Sverige. 

To kvinder og fire mænd blev natten til søndag kørt på hospitalet i Malmø med alvorlige kvæstelser efter at have været udsat for, hvad der af øjenvidner beskrives som et planlagt overfald begået af personer fra den yderste højrefløj.

Overfaldet fandt sted omkring midnat ved Folkets Park efter en venstreradikal demonstration med parolen »Tag natten tilbage« i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag.

Politiet oplyser til svenske medier, at fire af ofrene er blevet stukket med kniv, mens de to andre er blevet udsat for grov vold.

Én af mændende har fået livfarlige skader og er fortsat indlagt på hospitalet. Hans tilstand beskrives søndag som stabil.

Tre personer er anholdt og sigtet for drabsforsøg.

Svensk politi har søndag bekræftet at gerningspersonerne er fra den yderste højrefløj.

Læs artiklen »Polisen: Nazister bakom nattens attack på Möllan« hos Sydssvenskan.

Læs artiklen »Sex personer utsatta för mordförsök efter feministdemonstration« hos Sydsvenskan.

Læs artiklen »Två gripna för mordförsök i natt« hos Skånskan.

Læs artiklen »Fyra knivskurna i Malmö« hos SVT.

Protest-demonstration søndag

Som en reaktion på overfaldet har netværket »Skåne mot rasism« indkaldt til manifestation mod nazistisk vold søndag den 9. marts klokken 15 på Möllevångstorget i Malmø ligesom antiracister går på gaden i blandt andet Lund, Umeå, Uppsale, Stockholm og Göteborg.

Følg live-dækning fra demonstrationen i Malmø hos Sydsvenskan.

Læs mere om demonstrationerne her.

Danske antiracister har planlagt fælles afgang til arrangenmentet i Malmø og aktivist-hjemmesiden ProjektAntifa skriver på deres facebook:

»VIGTIGT! I nat blev fire aktivister stukket ned i Malmö af nazister. En er alvorligt skadet.  Demo i solidaritet med de angrebne kl 15 på Möllevångstorget, Malmø. Fællesafgang kl 13.30 fra Blågårds Plads, Kbh. Solidaritet er vores våben. Spred ordet>>>«

Læs artiklen »Demonstration i Malmø i dag« hos ProjektAntifa.dk.

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce