Annonce

Mediestøtte
18. januar 2013 - 20:13

Venstrefløjsmedier jubler over medieaftale

Dagbladet Arbejderen og internetportalen Modkraft glæder sig over regeringen og Enhedslistens nye medieaftale, som sender støttekroner fra store til små medier – herunder webredaktioner båret af frivillig arbejde.

Fredag den 18. januar indgik regeringspartierne og Enhedslisten en aftale om en omlægning af statens økonomiske støtte til de danske medier, som betyder, at internetmedier som noget nyt kan få del i de årlige 403,6 millioner støttekroner.

Mediestøtten omlægges grundlæggende fra en »distributionsstøtte« til »produktionsstøtte«, mens der i den nye aftale øremærkes seks millioner kroner til »fritstående internetbaserede medier«. Desuden er det nævnt i aftalen, at journalistiske medier båret af delvist af frivillig arbejdskraft bliver støtteberettiget, hvis en række andre kriterier er opfyldt.    

Aftalen skaber glæde hos Modkraft, der for første gang i portalens 13 år lange levetid får mulighed for at søge om penge via mediestøtteordningen.

– Det er rigtig godt, at man har erkendt, at den teknologiske udvikling betyder, at det ikke længere giver mening alene at lægge vægten – og støtten – på papir, men i højere grad har fokus på, at den demokratiske debat også foregår online, siger Modkraft-redaktør Ole Wugge Christiansen, som dog også nævner, at detaljer i aftalen endnu ikke på plads.

Læs artiklen »Mediestøtte-aftale på plads« hos Fagbladet Journalisten.

Læs hele den nye aftale på Kulturministeriets hjemmeside (pdf).

Arbejderen reddet

På Dagbladet Arbejderen, der udgives af Kommunistisk Parti og årligt modtager mere end en million kroner i mediestøtte, udløste fredagens medieaftale jubel på redaktionen og »breaking news«-opslag på avisens hjemmeside.

Årsagen er, at forligsparterne i den nye aftale har strøget et forslag om at udelukke medier, som udgives af politiske partier fra støtteordningen.

– Vi er naturligvis meget tilfredse. Alt andet lige var det også et dybt udemokratisk forslag, fortæller ansvarshavende redaktør Birthe Sørensen til Arbejderen.

Hun har tidligere meldt ud, at hvis Arbejderen mister statsstøtten, så kan det ikke overleve, og det er derfor med lettelse, at hun uddybber:

– Ligeledes er vi meget glade for, at vi er sikret samme støttebeløb, som vi får i dag. Det betyder, at vi kan koncentrere vores kræfter om at fortsætte udviklingen af Arbejderen til at blive en endnu bedre avis end i dag, siger Birthe Sørensen.

Læs artiklen »Nyt medieforlig redder Arbejderen« hos Arbejderen.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce