Annonce

Udland
31. marts 2015 - 16:09

Tyrkiet: Gidseldrama efterlader tre døde i Istanbul

Medlemmer af den marxistiske byguerilla-gruppe DHKP/C tog tirsdag en tyrkisk statsanklager som gidsel i en retsbygning i Istanbul. Tre personer dræbt. Gadekampe tirsdag aften.

To medlemmer af den kommunistiske byguerilla-gruppe DHKP/C, der tirsdag morgen tog en statsanklager som gidsel i en retsbygning i Istanbul, er blevet dræbt af tyrkisk politi.

Statsanklageren meldes også død efter flere skud i hovedet.

Episoden udløste tirsdag aften gadekampe og demonstrationer i Istanbul, hvor venstrefløjsaktivister byggede barrikader i gaderne for at vise deres støtte til de militante kommunister.

Læs artiklen »Hostage drama at Istanbul courthouse ends with two captors, prosecutor dead« hos Hürriyet.

Læs artiklen »Media coverage of Istanbul’s hostage crisis banned« hos Hürriyet.

Berlin Elvan-sagen

Den afdøde statsanklager var ansvarlig for efterforskningen af politiets drab på den 15-årige Berlin Elvan, der blev ramt af en tåregas-granat under en demonstration nær Gezi Park og døde sidste år.

Gidseltagerne krævede, at den politibetjent, der er anklaget i sagen erkender sine handlinger på live-tv, at den pågældende betjent stilles for en »folkedomstol« og at anklagemyndigheden i Tyrkiet stopper retsforfølgelsen af personer, som har deltaget i demonstrationer til minde om Berlin Elvan.

Den marxistiske byguerilla-gruppe DHKP/C havde tirsdag offentliggjort deres krav og et billede af gidseltagningen via de sociale medier, samt på gruppens hjemmeside.

De militante kommunister, der tidligere har taget ansvaret for en selvmordsbombe ved den amerikanske ambassade i Tyrkiet, havde givet myndighederne en deadline tirsdag eftermiddag til at imødekomme deres krav.

Selvom det angiveligt ikke er sket, så foregik der ifølge tyrkiske medier flere timers forhandlinger mellem gidseltageren og politiet, som har omringet retsbygningen i Istanbul.

Læs artiklen »Venstrefløjsguerilla bag selvmordsbombe« hos Modkraft.

Læs artiklen »Tyrkiet: Gadekampe på årsdag for nedskydning af Berkin Elvan‬« hos Modkraft.

Tyrkisk politi har onsdag den 1. april anholdt 22 personer i den sydlige provins Atalya i en operation rettet mod DHKP/C.

Læs artiklen »Police detain 22 people in raid against DHKP-C in southern Turkey« hos Hürriyet.

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce