Annonce

Kaffe og tryghed
11. oktober 2012 - 14:21

Totalrenoveret café i Folkets Hus genåbner

Brugerstyret fristed på Nørrebro slår dørene op til Folkets Café for naboer og nysgerrige efter en større renovering og brand. Kommunen har afsat 3,5 millioner kroner til tryghed i området.

Lørdag den 13. oktober inviterer de frivillige i Folkets Hus til pindemadder, velkomstdrinks og dj-lounge i anledning af genåbning af caféen i stueetagen på det brugerstyrede kulturhus på Nørrebro.   

Håndværkere og naboer har det seneste år arbejdet målrettet på at sætte det gamle, slumstormede fristed i stand og kan nu fejre en totalrenoveret café med rygerum, nye toiletter og en større bar.

– Vi er rigtig glade for endelig at kunne åbne dørene. Vi håber, at naboerne og alle andre vil komme herned og være med til at skabe liv og engagere sig i huset, fortæller Katrine Willumsen fra Folkets Hus til Modkraft.

Besøg Folkets Hus' hjemmeside.

Tryghed for millioner

Åbningen af Folkets Hus blev i sommers udskudt på grund af en brand i huset, der førte til skader på flere etager.

En hurtig indsats fra aktivister og Københavns Kommune har dog sikret, at cafeen – der har skiftet navn fra Under Konstruktion til Folkets Café – nu åbner før resten af huset.  

Læs artiklen »Politiet: Brand i Folkets Hus ikke påsat« hos Modkraft.

Kommunen har udbetalt 900.000 kroner til istandsættelse, som blandt andet skal gå til en handicapindgang, brandsikkerhed og nye gulve.

Samtidig har Borgerrepræsentationen besluttet at afsætte 3,5 millioner kroner til at skabe tryghed i området omkring Folkets Park, der grænser op til huset.

Inddragelse af borgere

Indsatsen kommer efter flere episoder med knivstikkeri, og projektet skal udmøntes i tæt dialog med borgerne.

Det understreger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R):

– Hvis vi ikke tager borgerne med indover, ender det med, at vi trækker noget ned over hovedet på dem, der færdes i området, og det er ikke meningen. Vi skal bevare Nørrebros identitet, så vi ikke skaber et nyt Østerbro. Men Nørrebro bør heller ikke være en undskyldning for at lade stå til, forklarer Anne Mee Allerslev til Nørrebro Bladet.

Læs artiklen »Trygheden i Folkets Park får tre en halv million« hos Nørrebro Bladet. 

De frivillige i Folkets Hus glæder sig til at være med til at præge udviklingen i nærmiljøet.

Og i en tale Sankt Hans aften på Blågårds Plads i år lød budskabet fra én af husets faste aktivister:

– Tryghed er for mig at se, at vi kender hinanden, at vi insisterer på at være involveret i hinanden, at vi sammen har noget at miste. Der skal være plads til, at vi fucker op, og at vi kan give hinanden en chance for vokse og blive klogere. For når alt kommer til alt, så har vi kun hinanden.

Læs hele talen »Tryghed er, at vi insisterer på at involvere os i hinanden« hos Gadepressen.

Læs artiklen »Folkets Hus vil afspejle hele Nørrebro« hos Modkraft.

Se et gammelt tv-indslag om arbejdsdag i Folkets Park hos TV STOP.

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce