Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
Roskilde Festival
28. juni 2015 - 19:34

Til kamp mod den konventionelle musik

Einstürzende Neubauten erklærede i 1979 krig mod den konventionelle musik. Nu gæster det sagnomspundne band Roskilde Festival – sammen med en lang række andre gamle og nye  kunstnere, der også giver de musikalske konventioner fingeren. Modkraft guider til nogle af dem.

Varm op med kritisk superhelt og Lord Siva

Lord Siva er et dansk hip hop navn, der ikke lader sig begrænse af genregrænser, men blander rap, R&B, pop og hip hop med bløde rytmer og sprængfarlige synths. Lord Siva på Apollo Countdown tirsdag den 30. Juni kl. 16:30.

Syrisk-litauiske-svenske Silvana Imam leverer banebrydende synthpop/rap/hip-hop på svensk, gerne i et superhelt kostume og med kritiske tekster om undertrykkelse og strofer om sin egen homoseksualitet. Hendes anmelderroste debutalbum Rekviem kom i 2013. Silvana Imam på Apollo Countdown tirsdag den 30. juni kl. 21.00.


Fremtiden er Brown

Kuwatiske Fatima Al Qadiri (lige nu aktuel med pladen Asiatisch) er én af de fire hovedpersoner i Future Brown, som du kan glæde dig til at høre på Apollo onsdag kl. 17:15. Sammen med duoen Nguzunguzu og J-Cush fra Lit City Trax label går hun på scenen med sin sædvanlige utrættelig energi for at præsentere en fuldstændig enestående fusion af reggaeton, grime, bop cross, dancehall og den dansable energiske kuduro, der blev opfundet i Angola i 80’erne. Future Brown på Apollo onsdag 1. Juli 17:15.

Krig mod konventionel musik

Einstürzende Neubauten erklærede i 1979 krig mod den konventionelle musik. På den tid kæmpede de i front i Berlins ’Geniale Dilletanten’. Blixa Bargeld og hans avantgarde-armé valgte at angribe den rigide musikopfattelse med uvenlige og voldsomme toner og sangtitler som Hör mit Schmerzen. Siden er de blevet ældre og som mange andre mindre revolutionære… Men de er stadig et absolut must-see. Einstürzende Neubauten på Avalon fredag den 3. juli.

Die Antwoord

Die Antwoord aka Ninja, Yo-Landi Vi$$er og DJ Hi-Tek er blæret teatralsk, komisk white trash (med sangtitler som I Fink U Freeky), og grænseoverskridende hiphop direkte ud af en forstad i Cape Town i Sydafrika. Forvent et fantastisk sceneshow og en garanteret genial fest. Die Antwoord på Orange fredag den 3. juli kl. 01:00.

3 x betongulv uden for kategori

Sidste år spilllede Communions på Rising scenen på Roskilde, og i år er de en del af festivalens program på Pavillion scenen. Musikkollektivet Communions er groet på spillestedet Mayhem i Nordvest, og deres originale guitar rytmer med en gritty og grænsesøgende lyd er ikke kun værd at lytte til, men også at holde øje med i fremtiden. Communions på Pavillion onsdag den 1. juli kl. 18:00.

Selvhenter, der også har base på Mayhem i Københavns Nordvestkvarter, er lyden af at bevæge sig på et råt betongulv til meditative støjdynamikker på tværs af alle genre i selskab med fire fabelagtige musikere (Sonja LaBianca, Maria Bertel, Anja Jacobsen, Jaleh Negari og Maria Diekmann) på percussion, saxofon og elektrisk violin. Bliv blæst igennem på højeste musikalske niveau af Selvhenter på Gloria lørdag kl. 22:30.

Lust For Youth (Hannes Nordvidde, Loke Rahbek og Malthe Fischer - tidligere del af Oh No Ono) er et dansk lydkollektiv, der præsenterer industriel synthpop i lo-fi med tydelig inspiration i bands som New Order og Depeche Mode – og alligevel helt sig selv. Lust For Youth på Gloria torsdag kl. 20:30.

Psykedelisk koncert med fjortenmandsorkester

The Gaslamp Killer Experience med William Benjamin Bensussen i spidsen fylder Avalon op med hele fjorten musikere på Roskilde Festival 2015, der med garanti bringer dig til en anden verden, hvis du ikke allerede er det. Musikken er psykedelisk, sanseudvidende og uforudsigelig på den medrivende måde. The Gaslamp Killer Experience på Avalon fredag den 3. juli kl 17:00.

Verdens mest kendte rock-strygere

Politiken har kaldt dem ”den klassiske verdens svar på The Rolling Stones”. Kronos Quartet (US) er verdens mest udsyrede strygerkvartet. De er verdensberømte, opfostret med klassisk musik og fuldstændig ligeglade med enhver musiktradition. De har spillet med Bowie, Waits, Björk and The National. For første gang siden 1993 er de tilbage på Roskilde festival, hvor de spiller minimalistisk musik af blandt andre Steve Reich og Philip Glass. Kronos Quartet på Avalon fredag den 3. juli kl. 12:00.

5 timers African Express lukker Roskilde

African Express er en smeltedigel af kunstnere fra Africa og Vesten, som bringes sammen til hver African Express fest. Hver koncert er unik, idet musikerne sættes sammen forskelligt hver gang. Levende legender, ukendte kunstnere, djs og producere mødes til festivalens sidste fest på Arena fra kl. 23-04.

Se hele programmet for Roskilde Festival 2015

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce