Tidligere direktør for Aarhus Havn, Bjarne Mathiesen, anker en dom, han i september fik for at have brudt meddelelseshemmeligheden ved at læse en ansats sms’er. Det kom frem onsdag aften, da Aarhus Byråd behandlede et forslag fra Enhedslisten om at gensætte tre kranførere, der blev fyret på grund af sms’erne. Et forslag, der mødte modstand fra de andre partier.
I september blev tidligere direktør for Aarhus Havn, Bjarne Mathiesen, sammen med en ledende medarbejder dømt for at have brudt meddelelseshemmeligheden, da de læste en ansats sms-beskeder på hans arbejdstelefon.
Både Mathiesen og den ledende medarbejder slap dog for straf, da retten vurderede, at de havde handlet i god tro. De havde inden de læste beskederne søgt rådgivning hos kommunens jurister, der vurderede, at det var i orden at læse dem.
Sms’ernes indhold førte til, at tre kranførere blev fyret.
Læs artiklen »Tidligere havnedirektør dømt for sms-snageri« hos Modkraft
Men trods straffriheden har den tidligere direktør nu valgt at anke dommen.
Det kom frem onsdag aften, da Aarhus Byråd behandlede et forslag fra Enhedslisten om at genansætte kranførerne og give dem erstatning. Et forslag, der stødte på bred modstand fra de øvrige partier i byrådet.
– Den tidligere havnedirektør har anket sagen til landsretten, og så må vi se hvad det fører til. Men når medarbejdere har opført sig illoyalt mod virksomheden og har mobbet kolleger med henblik på at få dem til at sige op, vil det være et helt skævt signal at genansætte dem og give dem erstatning, sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S).
Bundsgaard har selv været indblandet i sagen, da han som borgmester er født formand for havnens bestyrelse. Tidligere har Statsadvokaten rejst sigtelse mod Bundsgaard, men anklagemyndigheden endte med ikke at tiltale borgmesteren, da man ikke mente, at han var involveret i beslutningen om at læse sms’erne.
Byrådsmødet besluttede ikke at afslutte sagen, men at afvente landsrettens dom.
Til gengæld var der fuld opbakning til et forslag fra Enhedslisten om, at »det skal være kommunens politik, at ansattes mobiltelefoner ikke gøres til genstand for kommunal undersøgelse«. Forslaget blev vedtaget med et ændringsforslag fra SF om, at forbuddet mod, at ledere må læse ansattes sms’er, træder i kraft øjeblikkeligt.
Borgmester Jacob Bundsgaard (S) mente dog, at forslaget var symbolsk:
– Det er i forvejen gældende praksis i kommunen, at man ikke læser medarbejderes sms’er, og med dommen er det jo også ulovligt. Så forslaget tilføjer ikke noget nyt. Men hvis der er behov for at sende et signal om, at vi ikke læser ansattes sms’er, så er det hermed gjort, sagde borgmesteren på byrådsmødet.
Der er desuden tidligere nedsat et udvalg, der har til formål at udarbejde en generel politik for mobiltelefoner og andre elektroniske kommunikationsmidler i Århus Kommune.
Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96