Annonce

Tyrkiet
28. januar 2013 - 17:13

Tatovør dømt for terrortusch

Kurder idømt 1 års fængsel for at tatovere kurdisk flag på hollandsk turist - mod turistens vilje.

En kurdisk tatovør er ved en tyrkisk domstol blevet idømt et års fængsel for at have drevet propaganda for det kurdiske parti PKK (Kurdistans Arbejderparti).

Tatovøren har ifølge domstolen overtrådt den den tyrkiske kriminallovgivnings bestemmelser, der skal forbygge terrorhandlinger.

Tatovørens brøde består i at have foretaget en tatovering af den kurdiske organisations flag på skulderen af en hollandsk turist i byen Bodrum.

Den hollandske turist var gået ind i en tatovørbutik og havde bedt om at få en tusch med det tyrkiske flag på sin venstre skulder.

Men den kurdiske tatovør havde tilsyneladende fundet den handling en tand for provokerende for sit nationale sindelag - og havde i stedet tatoveret partiflaget for PKK. Turisten klagede efterfølgende til de tyrkiske myndigheder.

PKK er et kurdisk parti, der blev dannet i 1978 under ledelse af Abdullah Öcalan, og organisationen påbegyndte i løbet af 1980'erne en militær kamp mod det, den opfatter som en tyrkisk besættelse af Kurdistan.

Partiet er optaget på de såkaldte terrorlister i Tyskland, Australien, Storbritianien, EU, Syrien, USA og Tyrkiet.

Retssagen mod tatovøren blev ført i den tyrkiske by Izmir. Tatovøren var tiltalt for at drive propaganda for en terrororganisation.

I retssagen blev fotodokumentation af tatoveringen fremført - og af anklagemyndigheden kaldt en voldshandling mod den hollandske turist.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce