Annonce

Skift bank dag
20. september 2012 - 13:40

'Tag ansvar for dine penge'

Drop dit medansvar for spekulation, tvivlsom etik og kortsigtet gambling med samfundsøkonomien. Det er budskabet fra nyt initiativ, der vil have folk til at genoverveje valg af pengeinstitut.

Ved du, hvad dine penge bliver brugt til, når du ikke selv bruger dem? Ved du, om din bank er til gavn for samfundet eller mest til gavn for sig selv?

De overvejelser har fået folkene bag initiativet Skift Bank Dag til at opfordre folk til at finde et pengeinstitut, der tager samfundsanvar - helst før udgangen af september.

»Bankerne er til for at sætte borgeres opsparing i arbejde i samfundet, hvor den gør gavn. Men det har mange banker glemt. Nogle af dem spekulerer i kortsigtede, finansielle væddemål i stedet for at investere i den virkelige økonomi. Fire år efter finanskrisens udbrud, og selvom samfundet har betalt for at redde dem ud af krisen, har mange banker ikke rigtig ændret kurs«, fremgår det blandt andet af initiativets hjemmeside.

Besøg Skift Banks hjemmeside.

Her omtaler aktivisterne sig selv som et »selvstændigt initiativ drevet af frivillige kræfter. Vi er uafhængige af økonomiske og partipolitiske interesser«.

»Vi er ikke interesserede i at få bankerne ned med nakken, tværtimod har vi brug for gode og fornuftige banker. Men der er brug for mere konkurrence. I dag suger store banker mange kunder op, og dermed bliver bankerne så store, at politikerne ikke kan regulere dem, men må understøtte dem, som vi så under finanskrisen«, har initiativets talsmand Uffe Lembo tidligere udtalt til MetroXpress

Læs artiklen »Skift bank nu og få både penge og god samvittighed« hos MetroXpress

Ifølge brugernes egne indlæg på hjemmesiden går trafikken af kritiske bankkunder mestendels fra de store pengeindtitutter såsom Nordea og Danske Bank til Andelskassen Merkur, Arbejdernes Landsbank og Lægernes Pensionskasse.

»I ugen efter 3. september har vi fået omkring 100 henvendelser, hvor vi i samme periode sidste år havde 25. Så jo, det er flere, end vi plejer«, uddyber Merkurs direktør Lars Pehrson i Politiken.

Læs artiklen »Lille andelskasse rider højt på 'Skift Bank'-bølgen« hos Politiken

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce