Syg i Svendborg har i næsten to år hver lørdag stillet sig op på »Anstændighedens Plads« for at kræve ordentlig kommunal behandling af syge og handikappede. Lørdag den 23. juni blev demonstration nummer 100 afholdt - med tilrejsende fra Jylland og Sjælland.
Støtteforeningen »Syg i Svendborg« afholdt lørdag 22. juni demonstration nummer hundrede.
I næsten to år har har demonstranter samledes lørdag efter lørdag på et torv i den sydøstfynske bys centrum imod det, de beskriver som »Svendborg Kommunes uanstændige behandling af syge og nedslidte borgere.« Torvet de samles på, har de omdøbt til »Anstændighedens Plads.«
Demonstration nummer hunderede blev markeret med en ekstra mobilisering. Tilrejsende demonstranter fra hele landet kom med busser fra København og Slagelse. Fra Aarhus kom deltagere fra Aarhus Arbejdsløshednetværk, der er en del et landsdækkende netværk, Solidaritet eller Frit Fald.
Der var talere fra fagforeningerne FOA og Dansk Socialrådgiverforening og fra partierne Enhedslisten, Venstre og det nydannede centrum-venstreparti Social Balance.
Venstres overraskende deltagelse skyldes den tidligere Svendborg-borgmester Lars Erik Hornemanns tale ved demonstrationen.
Initiativet blev oprindeligt dannet for at støtte mennesker, der kæmper for at få førtidspension eller fleksjob i Svendborg. De mener, at mennesker, der har brug for hjælp, udsættes for urimelig og uanstændig behandling af kommunen.
Det var en historie om en 58-årige tæppemontør Finn Hytteballe Andersen, der først fik indignerede borgere til at gå sammen, og starte initiativet. Finn Hytteballe Andersen havde leddegigt og lungekræft. Han endte med at bruge de sidste måneder af sit liv på en lang og opslidende kamp mod jobcentret i Svendborg - og døde kort inden han fik førtidspension.
Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96