Annonce

Anti-sexisme
14. juni 2013 - 13:01

Svensk feminist kortlægger seksuelle overgreb på venstrefløjen

Vi skal turde tale om sexisme på venstrefløjen, mener anonym svensk feminist, som er gået i gang med at kortlægge seksuelle overgreb på fløjen. Og offentliggøre det på internettet.

Den anonyme svenske twitterbruger, @vanstertjej, der i løbet af kort tid har fået næsten 2.000 følgere, har fredag den 14. juni lanceret en kortlægning af seksuelle overgreb på den svenske venstrefløj.

I et debatindlæg på venstrefløjssitet ETC skriver hun om initiativet.

– Hvis vi er en bevægelse, der åbent tør tage debatten om sexismen på venstrefløjen kan vi lettere modvirke den. Men hvis vi griner med, når en kammerat laver en sexistiske joke, eller vi kigger væk, når vi ser eller hører om et overgreb, så vil det fortsætte. Vi skal turde tale om det.

På hjemmesiden machovanstern.se er der indtil videre publiceret en historie om to unge mænd fra den svenske pendant til Danmarks Socialdemokratisk Ungdom, der voldtog en ung kvindelig socialist.

Skribenten Vänstertjej har annonceret, at der hver uge vil blive publiceret to nye historier på hjemmesiden. Alle historier hun får tilsendt bliver anonymiseret før de offentliggøres.

Læs debatindlægget »Sexismen inom vänstern måste upphöra« hos ETC.

Besøg hjemmesiden Machovanstern.se.

Læs artiklen »Voldtægtsanklage udløser krise på venstrefløjen« hos Modkraft.

Læs bloggen »Det er min krop og kun min!« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce