Annonce

Faglig kamp
22. september 2014 - 11:41

Strejkende polakker kan fortsætte på metrobyggeri

60 polske medlemmer af fagforeningen 3F, der med en strejke i sidste uge fik smidt et irske vikarfirma ud af metrobyggeriet, skal have deres job igen, lyder det fra Metroselskabets direktør.

Torsdag blev det skandaleramte irske vikarfirma Atlanco sparket ud af metrobyggeriet i København, da det kom frem, at firmaet havde ’flyttet’ deres ansatte til et datterselskab Rimec, som ikke er dækket af overenskomst.

Metroselskabet bad den italienske hovedentreprenør Copenhagen Metro Team, om at stoppe samarbejdet med Atlanco og dermed kommer flere end 200 ansatte på metrobyggeriet stå uden arbejde.

Men de ansatte bliver tilsyneladende genansat i et nyt firma på byggeriet i hovedstaden, lyder det fra Metroselskabet.

– De skal i hvert fald ikke blive ramt af det. Det er ikke deres fejl, at de har været ansat hos et firma, der ikke kan finde ud af at overholde regler, sagde direktør i Metroselskabet, Henrik Plougmann Olsen, til TV2 Nyhederne.

Læs artiklen »Metrotop vil sikre polske arbejdere job efter strejkedrama« hos Fagbladet 3F.

Læs artiklen »Metroarbejdere er stadig uden løn efter strejke« hos Fagbladet 3F.

Arbejde til kontrakten udløber

Det var som tidligere omtalt på Modkraft 60 polske ansatte i Atlanco, der fik sagen til at rulle, da de onsdag nedlagde arbejdet.

De 60 byggearbejdere, der også er medlem hos fagforeningen 3F, dokumenterede samtidig omfattende snyd med løn og andre uholdbare forhold, hvilket i sidste ende fik metro ledelsen til at gribe ind.

3F bekræfter, at de ansatte hos Atlanco via deres kontrakt er en del af en aftale med metrobyggeriets italienske hovedentreprenør Copenhagen Metro Team, og derigennem sikret fortsat beskæftigelse indtil kontrakterne udløber.

Men de mangler stadig at få udbetalt en stor del af deres løn ligesom der fortsat er en lang række uafklaret sager om forkerte tillæg, transport, feriepenge, pension, kost og logi, oplyser faglig sekretær i 3F, Jesper Weihe, til Modkraft.

Læs artiklen »Efter arbejdsnedlæggelse på Metrobyggeriet: Vikarfirma sparket ud« hos Modkraft.

Tredje firma fyret

Det er tredje gang, at et større udenlandsk firma bliver smidt ud af byggepladsen på Metrobyggeriet efter afsløringer af snyd med løn. 

I Fagbladet 3F den 10. September 2014, udtaler transportminister Magnus Heunicke, at det er ved at være sidste chance for ledelsen på metroen, efter byggeriet har været ramt af en række sager om dårlige arbejdsforhold.

Udmeldingen kom i forbindelse med det samråd om metroen, der var indkaldt af Henning Hyllested fra Enhedslisten.

Ifølge 3F´s fagblad mente Enhedslistens ordfører, det var skuffende, at ledelsen på metroen ikke blev skiftet ud og spurgte ind til hvornår ministerens tillid løb ud.

Ministeren forklarede, at ledelsen ville tage affære, hvis der blev fundet lønsnyd hos de ti firmaer, der skal undersøges til efteråret.

Læs artiklen »Minister: Ikke flere undskyldninger fra metrotop« hos Fagbladet 3F.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce