Annonce

Aktivisme
2. oktober 2012 - 12:32

Store happeningdag mod arbejdsløshed og løndumping

Fagforbund inviterer politikere til torskegilde, Fremtidsfighters beder en bøn og pisser i bukserne, og hjemløse flytter ind i papkasser. 

Folketingspolitikere er tirsdag den 2. oktober klokken 12.45 inviteret til »nytårsfrokost« på Christiansborg Slotsplads. Menuen står på torsk på dåse og dialog med ti fagforbund for offentlige ansatte.

De ti offentlige forbund er FOA, Dansk Sygeplejeråd, Danmarks Lærerforening, HK/Kommunal, BUPL, Socialpædagogernes Landsforbund, Dansk Magisterforening, Dansk Socialrådgiverforening, Uddannelsesforbundet og Frie Skolers Lærerforening.

Baggrunden for aktionen er, at op mod 20.000 mennesker fra nytår risikerer at miste deres forsørgelsesgrundlag, når nye dagpengeregler træder i kraft. I et åbent brev til politikerne foreslår de ti fagforbund, at blandt andet genoptjeningskravet nedsættes fra 52 til 26 uger, og at der indføres genoptjeningret til dagpenge ved lønstilskudsjob og jobrotation.

Aktionen foregår under parolen: »Vi tror på en bedre løsning og et godt nytår«.

Unge malere pisser i bukserne

Det er ikke kun offentligt ansatte, der er i happeninghumør tirsdag den 2. oktober. Også den ungdomsfaglige aktionsgruppe Fremtidsfighters går på gaden med spektakulære happenings.

Det sker ved en demonstration foran Arbejdsretten på Sankt Annæ Plads, hvor Kristelig Arbejdsgiverforening har indstævnet 3F for at afgøre, om blokaden mod restaurant Vejlegården følger de arbejdsretslige regler eller ej.

Ti unge i malerdragter med urin drivende ned af benene stiller sig her op med et banner, hvor der står: »Vi er pisse bange, for det er vores arbejde, der er under pres.«

Andre unge fra Fremtidsfighters vil udgive sig for være det fiktive fagforbund 0F, angiveligt for at forsvare »den frie, uafhængige og ikke mindst kristelige arbejdsgiverforening«, skriver aktionsgruppen i en pressemeddelelse. Det vil ske under slogannet: »Mere bøn, mindre løn«.

Formodentlig vil også andre unge møde op i aktionsdragter og med bannere.

Se kalenderopslag for demonstrationen foran arbejdsretten på Modkraft.

Papkassefremtid

Også ved en demonstration fra Rådhuspladsen til Christiansborg Slotsplads vil happening-elementer blive taget i brug. Her vil papkasser malet om til hjemløseboliger illustrere konsekvenserne af folketingsflertallets politik, hvis der ikke gribes ind over for dagpengeforringelser og forøget fattigdom.

Læs også artiklerne »Folketingets åbning mål for faglig vrede« og »Massefald, papkasseboliger og faglige mobiliseringer« på Modkraft.

Se kalenderopslag for demonstrationen »Ja til velfærd og tryghed - nej til forringelser og nedskæringer«

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce