Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
Roskilde Festival
30. juni 2014 - 12:52

Skråt Orange: De små scener hitter

Mandag den 30. juni starter Roskildes Festivals syv dages musikprogram. Én af Modkrafts Roskilde-journalister har kastet et blik på programmet og kommer her med sine anbefalinger, der viser vejen til de yngre knapt så nekrofile koncertoplevelser.

Anbefalingerne viser tydeligt, at de spændende oplevelser findes væk fra Orange Scene. På nær lige én, ifølge denne anmelder.

Mandag:

Blaue Blume -  kl. 17, Rising

Unge danske Blaue Blume er et 4-mandsband med forsanger Jonas Smith i spidsen, der leverer artsy indie-pop. Forsangerens stemme er sælsom, voldsom og følsom, og kombineret med elektroniske elementer og en del rumklang er det musik til outer space. En god koncert til at åbne festivalugen.

Smagsprøve:

Tirsdag:

Communions - kl. 15.30, Rising

Fra det samme københavner punkmiljø, som har affødt Ice Age, kommer bandet Communions nu stormende. Er man til ung melodisk retro-punk, skal man slå til, når the Communions spiller på Roskildes Festivals Rising Scene.

Prøvelyt til Communions på SoundCloud

Onsdag:

Kill J - kl 18.30, Rising

Duoen Kill J skaber noget så umuligt som dystopisk RNB. Forsangerindens lyse, kolde stemme kan minde om en yngre og sprødere udgave af Portisheads forsanger Beth Gibbons. Men modsat Gibbons, skaber Kill J også passager af insisterende, fantaske men bevidst irriterende vokal. Kill J’s mix af trip-hop, RNB og hip hop, er det bedste bud på dansk RNB, der ej blot er til lyst.

Prøvelyt til Kill J på SoundCloud

Torsdag:

Future of the Left - kl. 18.30, Pavilion

Hvis dette band kropsliggør venstrefløjens fremtid, så er fremtiden sjov. Idegrundlaget er sarkastisk og guitarriffene skarpe. Future of the Left leverer god punk med guitarrockkede og hardcore elementer og fik i 2013 crowdfoundet et album på blot fire timer. Er du til klog punk fra nogle sjove typer fra Wales, så er Future of the Left et godt bud.

Smagsprøve:

Chance the Rapper – kl. 21.00, Avalon

Der er sygt meget hip hop på Roskilde i år. Men hvis du ikke umiddelbart er vild med bas, rim og remser, men gerne vil give hip hop en chance, så er Chance the Rapper det rigtige sted at starte. Chancelor Bennet, som fyren hedder, spytter det, han selv kalder syre-rap. Mens teksterne er fulde af referencer til virkelighedsforvrængende piller, er lydtapetet soul’et, melodisk og tilbagelænet.

Smagsprøve:

Fredag:

Pusha T - kl. 19, Avalon

Er du trænet til tung bas, beats og hårde ord, så er Pusha T din gud. Med et anmelderost album fra 2013, der er produceret af og på Kanye Wests pladeselskab og med gæsteoptræden af Pharell Williams og Kendrick Lamar, er Pusha T i den absolutte hip hop elite. At også han er blevet beskyldt for at være ’Illuminati’, gør kun hans position tydligere.

Smagprøve:

Future Islands - 01.00, Avalon

Drop Trentemøller, der spiller samtidig på Orange Scene, det er så meget sidste årti. Kik i stedet forbi Avalon til det mest hypede band siden The Rolling Stones. Efter en optræden på David Letterman, har Future Island fået stor anerkendelse for sin melodramatiske synthpop. Forsangerens nørdede dansetrin og gakkede vokal er forrygende. Bandet er signet på det anerkendte pladeselskab 4AD, som også har signet Oh Land. Kom i god tid, for der bliver proppet.

Smagsprøve:

Lørdag:

Omar Souleyman - kl. 17.30 Apollo

Festen er garanteret, når syriske Omar Souleyman gæster Roskilde. Han optræder stående iskoldt upåvirket med sine fede Ray-Bans og sit beduintørklæde samt en hvid Jalabi, imens verden omkring ham går amok til hans arabiske bryllupsdisko. Selv islandske Bjørk har overgivet sig til Souleymans technobeats og messende arabiske sang og har ladet sig remixe af den syriske troldmand.

Smagsprøve:

Die Nerven – 21.00, Pavilion

Der er ikke meget støj eller postpunk på Roskildes musikprogram, men sydtyske Die Nerven leverer virkelig godt tysksproget støjrock, som ikke er blevet lavet bedre siden 1980’erne. Lørdag får du chancen for at få dine øregange invaderet af intelligent tysk støjpunk.

Smagsprøve:

Søndag:

A$AP Ferg, kl. 16.00, Avalon

»Short nigga but my dick tall« rapper A$AP Ferg om sig selv. Ferg er knap så kendt som hans hjemmedreng A$AP Rocky, der laver musik med Rihanna og resten af pop-eliten. Men A$AP Ferg forstår at holde sin egen fest med sprøde snares, dyb bas og trippende lilletrommer. Vil du høre noget New York gang$ta party rap, så er Ferg og hans debut-album Trap Lord en varm anbefaling.

Smagsprøve:

Drake – kl. 23.00, Orange

Drake vil som så mange andre have penge, biler, tøj og piger. Han er undtagelsen til reglen om, at man skal holde sig væk fra Orange Scene i år. Drake er uden tvivl det største navn på årets festival og ikke uden grund. Hans hip-poppede naivistiske sange om kærester og berømmelse er så lækre, at de danske sommerjordbær bliver misundelige. Drake kan det, som Eminem forsøger: både rappe og synge.

Smagsprøve:

 

Se også linkssamling om Roskilde Festival på Modkraft 2014-2004.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce