Annonce

KontradoxaBaggrund, analyse og kronikker
Pressemeddelelse
24. juni 2016 - 11:55

»Skab mange risikozoner og vælt Berlin ud i kaos.«

Pressemeddelelse fra beboerne i husprojektet Rigaer 94, der blev ryddet tirsdag den 22. juni. »Det er den heftigste politiindsats vi har oplevet længe, vi er forbandet rasende, og lad det brage«, skriver de og appellerer til kreativitet mod polititerroren. Politiet fortsat massivt tilstede i området

I morges (d. 22.06.2016) ved 7:30 tiden trængte ca. 300 pansere, privat security og håndværkere ind i Rigaer Strasse 94. Som det første skar håndværkerne vores opgangsdøre op og fjernede dem.

( I et autonomt husprojekt er det som regel kun opgangsdørene i forhus og evt. i side – og baghuset, som kan låses. Hvis de døre fjernes står huset pivåbent, og politi og security-folk kan i princippet gå ind overalt i huset).

Efter at panserne sammen med håndværkere og security havde skaffet sig adgang til huset, fordelte de sig i gården, haven, på taget og i trappeopgangen.

Derefter begyndte panserne og håndværkerne i fællesskab at fjerne samtlige af de genstande, der befandt sig i gården, blandt andet ca. 60 cykler, som, de påstod, var herreløse, da de stod ulåste i gården, et cykelskur, cykelanhængere, køleskabe etc.

Senere demonterede de dørkarmene, og telefon og internetkabler blev skåret over. Vi blev først informeret om grunden til politiaktionen, efter at vores advokat havde fået adgang til huset.

Ifølge en pressemeddelelse fra husforvaltningen, Pawel Kapica, skal hele stueetagen inklusive vores værksted, haven, vaskekøkkenet, gangen og »Kaderschmiede« (deres værtshus, hvor der er folkekøkken og forskellige arrangementer) ombygges til boliger til flygtninge.

Læs pressemeddelelsen »Flygtningeorganisation: rydningen handler om chikane« hos Modkraft

De skal så udlejes med almindelige lejekontrakter til de høje priser, som er blevet almindelige i Berlin.

Friedrichshain hilft e.V.i.G. og Moabit hilft e.V,. som er to frivillige flygtningehjælpeorganisationer har i en fælles pressemeddelelse tydeligt udtalt, at de sociale myndigheder, der betaler flygtningenes husleje, ikke betaler en så høj pris. Også loftet i forhuset blev ryddet.

Efter diskussioner med panserne kunne beboerne redde de genstande i stueetagen, der ikke var blevet smadret. Alt andet blev smidt væk af håndværkerne, og flere genstande blev stjålet af håndværkere og secutity.

Kun et fåtal af cyklerne blev givet tilbage, men først efter at der var blevet forelagt bevis på, at vedkommende var ejer af cyklen.
Beboerne i forhuset blev kontrolleret, og en person blev anholdt.

Hele stueetagen inklusive »Kadterschmiede« er blevet ryddet. Det betyder, at vi har mistet vores fælleslokaler , og det har ødelagt en væsentlig del af vores kollektive liv. Det er meningen, at security-folkene skal blive i huset indtil ombygningen af de ryddede lejligheder er færdige og det vil højst sandsynligt betyde regelmæssig kontrol af beboerne. Det, at der er security i vores hus, opfatter vi som en akut trussel både mod vores hus og mod Rigaer Strasse.

Som situationen er nu, er det kun muligt for beboerne at forlade huset eller komme ind i det, hvis de har officiel adresse i huset, og de bliver kontrolleret af panserne, der har taget opstilling i opgangene hver eneste gang. Gaden udenfor huset er afspærret med gitre og flere skovvogne, og der er ingen udsigt til, at politiaktionen ender lige foreløbig.

Det er mere end kynisk, at husets ejere bruger det, at de vil skaffe boliger til flygtninge, som argument for at rydde os.

Rydningstruslen af den Radikale Queerfeministiske skurvognsplads, »Kanal«, bliver ligeledes retfærdiggjort med, at der skal bygges et asylcenter på stedet.

Senatet forsøger i fællesskab med ejere og/eller forvaltninger at etablere kontrollerbare rum, der ofte er præget af racistiske overgreb, og som umuliggør at flygtninge kan føre et selvbestemt liv.


Vi lader os ikke spille ud imod hinanden. Vi er solidarisk med alle flygtninge og kæmper for selvbestemte frirum for alle overalt.

Rydningen er den heftigste politiindsats, vi har oplevet længe.
Det at Rigaer Strasse og de omkringliggende gader siden oktober 2015 har været erklæret som risikozone er en konstant trussel imod de selvorganiserede projekter i Rigaer Strasse og i hele kvarteret. De konstante angreb, som staten og panserne foretager, nåede sit foreløbige højdepunkt ved rydningen af »Kaderschmiede«

Vi er forbandet rasende. Lad det brage. Skab mange risikozoner og vælt Berlin ud i kaos.
Rigaer Strasse 94 forbliver utæmmelig.
Vi giver aldrig op! One struggle, one fight!!!


Tilføjelse:

Det ser ud til, at vi må indstille os på en længere belejring i huset.
Hvis I vil støtte os, så vi kan genindtage huset, appellerer vi først og fremmest til jeres kreativitet. Det må være muligt at udøve pres både på stedet og andre steder.

Vi har 2 konkrete ideer:
1.

 I morgen ved ca. 7 tiden kommer byggetruppen indmarcherende, for at fortsætte ødelæggelserne af vores hus.
De, der står tidligt op, kunne forhindre håndværkerne i at komme ind i huset. Stil jer ved indgangsvejene, og lad os ikke alene med svinene.

2.

Vi vil gerne invitere jer i morgen, torsdag kl. 22, til det almindelige torsdags folkekøkken i gården. Kom indenfor! I er inviterede og hjerteligt velkomne!

Derefter, så snart panserne fjerner afspærringen, lige meget om det er om 1, 2 eller 10 dage, inviterer vi jer ind i gården for at befri den fra pansere og security.

Til sidst vil vi gerne henvise til, at der i lang tid har været planlagt en demo imod gentrificeringen i Rigaer Strasse. Det handler konkret om det planlagte nybyggeri, som CG-gruppen vil bygge på grundstykket Rigaer Strasse 71/73.

Denne dag kan man også bruge til at udtrykke vores vrede imod den polititerror, der ledsager gentrificeringen.
Vi ønsker nogle hede dage.

Tilføjelse 24. juni Politiet blokerer stadig indgangen til Rigaer 94. Folk kan kun komme ind i huset, hvis de har officiel adresse på stedet. Desuden er der ifølge Modkrafts oplysninger betjente til stede i trappeopgangene i Rigaer94.

Pressemeddelelsen er oversat fra rigaer94.squat.net til dansk af Lene Tymoshenko. 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce