Annonce

Demonstration
24. juni 2014 - 17:21

Sidste stop før skifergas-boring i Frederikshavn

Skæbnetime for Frederikshavns borgere og undergrund: Onsdag skal byrådet tage stilling til om den franske energigiant Total må prøvebore efter skifergas. Miljøaktivister indkalder til demonstration foran byrådssalen.

Onsdag den 25 juni beslutter byrådet i Frederikshavn, om den franske energigigant Total skal have lov til at lave en testboring efter skifergas i undergrunden ved Dybvad.

To timer før byrådsmødet starter, samles borgere og miljøorganisationer for at gøre et sidste forsøg på at sætte en stopper for prøveboringen, som de mener, er til stor skade for miljøet.

Her vil være musik og talere fra hele syv forskellige miljøbevægelser og partier samt repræsentanter for græsrodsbevægelsen fra Skifergas Nej Tak.

- En testboring kan lyde uskyldigt. Men der er ingen tvivl om, at hvis testboringen viser, at der er skifergas i vores undergrund, vil Total gå videre og forsøge at få sat en egentlig produktion af skifergas i gang i Danmark. Derfor er det nu, de skal stoppes, forklarer Peter Larsen, der skal tale på demonstrationen, til dagbladet Arbejderen.

Læs hele artiklen »Sidste stop før skifergas-boring « hos Arbejderen.

Læs om demonstrationen på facebook her.

Besøg hjemmesiden »Skifergas – Nej tak!« her.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce